Haberler

Fazıl Say: Antalya Piyano Festivali Her Halükarda Devam Etmeli

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Menderes Türel'in "Fazıl Say ya da Fazıl Say'sız piyano festivali devam eder" sözlerine sert karşılık veren Fazıl Say, bugün yaptığı açıklamada ise 'zeytin dalı' uzattı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Menderes Türel'in "Fazıl Say ya da Fazıl Say'sız piyano festivali devam eder" sözlerine sert karşılık veren Fazıl Say, bugün yaptığı açıklamada ise 'zeytin dalı' uzattı. Say, Antalya Piyano Festivali'nin her halükarda devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, başkan seçildikten sonra 30 Nisan Çarşamba günü yaptığı ilk basın toplantısında, bu yıl Kasım ayında 15'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nin, genel sanat yönetmenliğini yapan Fazıl Say olmadan da devam edebileceğini söyledi. Başkan Türel'in bu açıklaması üzerine festival organizasyonunu yapan Forte Prodüksiyon şirketi sahibi Kadir Dursun, "Firmamız Forte Prodüksiyon, Fazıl Say'ın içinde olmadığı bir festivale devam etmeyi düşünmemektedir" açıklamasını yaptı. Ardından Facebook ve Twitter üzerinden yayımladığı mesajlarla düşüncelerini paylaşan Fazıl Say, festivalin 15 yıldır devam ettiğini ve Avrupa'nın en iyilerinden biri haline geldiğini belirterek, "Antalya belediye başkanı ilk icraat olarak Fazıl Say'ın festivalinden Fazıl Say'ı kovuyor" diye tepki gösterdi.

FAZIL SAY'DAN ZEYTİN DALI

Konuyla ilgili bugün Facebook sayfasından yeni bir açıklama yapan Fazıl Say, Antalya Piyano Festivali'nin her halükarda devam etmesi gerektiğini kaydetti. Say, açıklamasında şöyle dedi:

"Bu konu çok fazla medya üzerinden tartışılıyor. Yüz yüze -sizlerin bilemeyeceğiniz- görüşmeler yapıldı, onlardan da hiçbir sonuç alınamıyor. 'Devam etsin' ya da 'etmesin' denilmiyor. Bir bekleme süreci bu. Birçok köşe yazarı konuyla ilgili uzlaştırıcı yazılar yazıyor. Kamuoyu Antalya'da bunu konuşuyor. Halbuki buradaki matematik çok kolaydır. Burada Fazıl Say'ı pek istemeyen ve Fazıl Say'ın festivalinden Fazıl Say'ı kovmayı ima eden bir AKP ve bu bildiğimiz AKP'nin yanında durup devam etmeyi hiç istemeyen bir Fazıl vardır. 15 yıl önce Kadir Dursun ile kurduğumuz bu festival bizimdir. Bütçesinin ana kaynağı belediyedir. Ben derim ki Bu Festival Antalya halkı için iyidir, çağdaş ve evrensel bir 'medarı iftiharıdır' o şehrin, bu en büyük sanatçıların getirildiği Uluslararası Festival devam etmelidir. Buna başta Kadir Dursun devam etmelidir. Kadir olmadan hiçbir şey yapılamaz. Ben de 'Sanat Yönetmeni' olarak değil de, 'katılımcı ve manevi destekçi' olarak devam ederim her yıl. Konser de veririm festivalde. Kurgusunu aynı şekilde yaparız Kadir ile. Ama adım anılmaz. Belediye festivale aynı dozda bütçe devam eder. Benim hiçbir zaman maddi çıkarım olmadı bu festivalden. 'Sanat Yönetmenliği' 15 yıldır 'gönül işi' olarak yaptığım bir şeydi zaten."

'BU BİR TEKLİFSE DEĞERLENDİRİLSİN'

Bu durumda yılda 120 konserin 3'ünü Antalya Piyano Festivali kapsamında vermeye devam edebileceğini aktaran Fazıl Say, açıklamasına şöyle devam etti:

"Benim için Antalya'daki bu 'aydınlanma' mühimdi. Biz Antalya'da müziksever bir şehir olması için uğraştık ve başardık. Havaalanlarına, tramvayların içine, sokaklara, AVM'lere bile piyano koyduk. İnsanlar gelip çaldılar. Tüm ilçelere konser koyduk, binlerce kişinin katıldığı açık hava konserlerine yaydık festivali. Şimdi basın toplantısına da ben katılmam, belediye katılır sorun yok. Açılış konserini ise verecek her yıl en iyi uluslararası starlar gelir, bunda da sorun yok. Yine de Antalyalılar için iyi olan bir şey devam etmelidir. Bu bir teklifse, artık değerlendirilsin ve hızla sonuca varılsın ki, Kasım ayında bu iş devam edecekse bilelim." - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menderes Türel Fazıl Say Ak Parti Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title