Haberler

Faz Açık Toplum Bu Protestolardan Gurur Duymalı

Faz Açık toplum bu protestolardan gurur duymalı Almanya'nın Frankfurt kentinde Avrupa Merkez Bankası'nın yeni merkez binasının açılışını protesto eden gruplarla polis arasında çıken en az 200 kişinin yaralandığı gösterileri değerlendiren Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), 'Açık bir toplum sert protestolara sadece dayanmakla kalmayıp, bu protestolardan gurur duymalıdır' diye yazdı.

Faz Açık toplum bu protestolardan gurur duymalı

Almanya'nın Frankfurt kentinde Avrupa Merkez Bankası'nın yeni merkez binasının açılışını protesto eden gruplarla polis arasında çıken en az 200 kişinin yaralandığı gösterileri değerlendiren Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), 'Açık bir toplum sert protestolara sadece dayanmakla kalmayıp, bu protestolardan gurur duymalıdır' diye yazdı.

Alman televizyon kanalları ana haber bültenlerinde Frankfurt'taki olaylara geniş yer ayırdı. Kapitalizm karşıtı Blockupy hareketinin çağrısı üzerine Avrupa Merkez Bankası'nın Frankfurt'taki yeni merkez binasının açılışını protesto etmek amacıyla düzenlenen protestolarda polisle göstericileri bastırmak amacıyla polis basınçlı su, göz yaşartıcı gaz ve coplarla müdahale ederken 91 güvenlik görevlisi yaralandı. Olaylarda 15 gösterici gözaltına alındığı, 350 göstericinin ise kimlik kontrolüne tabi tutuldu. Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, sayıları iki ayrı kaynaktan 3-6 bin olarak i bildirilen göstericilerin güvenlik çemberindeki Avrupa Merkez Bankası binasının bulunduğu alana girmeye çalıştığı ancak durdurulduğu belirtildi. Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, 'Avrupa Merkez Bankası'nı sorumlu tutmak, kurumun Avrupa'nın birliği için neler yaptığının tam olarak anlaşılmadığını gösteriyor' derken, Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, 'Hiç kimsenin itfaiye ve polis çalışanlarının canını tehlikeye atmaya hakkı yoktur' dedi. Yeşiller Eşbaşkanı Simone Peter de 'Avrupa Merkez Bankası Avrupa'ya zarar veren tasarruf politikasında sorumluluk sahibidir. Ancak biz bununla siyasi yöntemlerle mücadele etmek istiyoruz, şiddetle değil' diye konuştu.

Bugünkü FAZ, Almanya gibi açık bir toplumun sert protestolara dayanırken, bunlardan gurur duyması gerektiğini vurguladıktan sonra şöyle devam etti

'Ancak, bir kişiye taş atarak saldırmayı haklı gösterecek hiçbir gerekçe olamaz. Asla. Samimi olarak protestolarını dile getirmek isteyenler şimdi bir ikilemde kaldı. Gösteri haklarının bir grup şiddet yanlısı tarafından ellerinden alınmasına izin mi vermeliler Bu fazla yüklenme olur. Ama üzerine basa basa toplumsal sorumluluklardan bahsedenlerin, davranışlarının sonuçlarını düşünmelerini beklemek de çok mu fazla olur'

Berliner Zeitung da yorumunda eylemler için çağrı yapan Blockupy Hareketi'nin gösteri hakkını kullandığını ancak bu hakkın zedelenmesine neden olduğunu yazdı. Gazete, 'Burada organizatörlerin, Avrupa'nın birçok ülkesinde hakim olan öfkenin Frankfurt'a vardığı şeklindeki açıklama çabaları da pek yardımcı olmuyor. Sokaklarda görülen bu vahşi şiddet, Avrupa'nın ruh halinin yansıtılmasına iyi bir örnek değil' diye ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Frankfurt Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title