Haberler

Fayton, Gelin Arabası Oldu

Kayseri'de dünya evine giren çiftler, gelin arabası olarak faytonu tercih ediyor.

Develi ilçesinde faytonlar, gelin arabası olarak kullanılıyor.

Sindelhöyük Mahallesi'nde hayatlarını birleştiren ve gelin arabası olarak faytonu tercih eden Yavuz ve Büşra Gülce çifti, AA muhabirine, Osmanlı geleneklerinden esinlenerek bu yola başvurduklarını belirtti.

Damat Yavuz Gülce, "Düğünümüz biraz farklı olsun, insanların aklında kalsın istedim. Ne yapabilirim diye araştırırken Osmanlı'da olduğu gibi fayton turları aklıma geldi ve faytonu gelin arabası yapmaya karar verdim. Eşimin haberi yoktu, ona sürpriz yaptım. Kapıya faytonla gelince kendisi de çok şaşırdı" diye konuştu.

Büşra Gülce de eşinin, evliliklerinin ilk sürprizini yaptığını ve gelin arabası gibi süslenmiş faytonu görünce çok şaşırdığını, bir o kadar da mutlu olduğunu söyledi.

Büyüklerinden, eskiden gelinin atla götürüldüğüne dair anı dinlediğini anlatan Gülce, "Ben ata binmedim ama faytona binerek gelin oldum. Nostalji yaşadık. Benim de çocuklarıma anlatacağım güzel bir anım oldu. Sürprizi için eşime teşekkür ediyorum" dedi.

Sindelhöyük Atlı Spor Kulübü Başkanı Mahmut Kılınç, geçen yıl başlattıkları fayton turlarının özellikle yeni evlenen çiftlerin ve sünnet olan çocukların ilgisini çektiğini söyledi.

Son iki yıldır bazı düğün ve sünnet turlarının faytonla yapıldığını ifade eden Kılınç, "İnsanlar, sıradanlaşmış düğünlerden uzaklaşarak görselliği daha fazla, göze hoş gelen düğün yapmak istiyor. Son yıllarda fayton gelin arabası da düğünlerin vazgeçilmezi haline geldi. İlçede hizmet veriyoruz ama talep edilmesi durumunda il genelindeki düğünlere de gidiyoruz. Biz de geçmişten iz taşıyan kıyafetler giyip, fes takarak nostalji yapıyoruz. Bu da düğün sahibinin hoşuna gidiyor" diye konuştu.

Gelini aldıklarını ve konvoy eşliğinde şehir turu yaptıklarını belirten Kılınç, düğün sahibinden süslemesi ve tur dahil 150 lira ücret aldıklarını, klasik otomobil, limuzin gibi araçların kiralanmasının ise daha maliyetli olduğunu vurguladı. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Kılınç Sindelhöyük Kayseri Develi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title