Haberler

Fay Hattında Bisikletle 1500 Kilometre" Projesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bisikletçilerin ilçeye girişi - Bisikletçilerin şehir merkezine gelişi- Tarihi Koyunbaba Köprüsünden geçiş - Açıklamalar "Fay Hattında Bisikletle 1500 Kilometre" projesi- Proje kapsamında AKUT gönüllüsü bisikletçiler, Çorum'un Osmancık ilçesine geldi Arama Kurtarma Derneğinin (AKUT) "Fay Hattında Bisikletle 1500 Kilometre" projesi kapsamında Erzurum'dan yola çıkan bisikletçiler, Çorum'un Osmancık ilçesine ulaştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bisikletçilerin ilçeye girişi - Bisikletçilerin şehir merkezine gelişi- Tarihi Koyunbaba Köprüsünden geçiş - Açıklamalar "Fay Hattında Bisikletle 1500 Kilometre" projesi- Proje kapsamında AKUT gönüllüsü bisikletçiler, Çorum'un Osmancık ilçesine geldi Arama Kurtarma Derneğinin (AKUT) "Fay Hattında Bisikletle 1500 Kilometre" projesi kapsamında Erzurum'dan yola çıkan bisikletçiler, Çorum'un Osmancık ilçesine ulaştı.AKUT Ankara ekip lideri Hakan Korkut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey Anadolu Fay Hattı boyunca pedal çevirerek depremle ilgili farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.Türk halkının AKUT ile 1999 Marmara Depremi'nde tanıştığını belirten Korkut, "1999 depreminde Gölcük'te yüzlerce vatandaşımızın hayatına dokunduk. Ama o afet bize şunu öğretti, arama kurtarma ekibinin yaptığı çalışmalar yeterli değil. Enkaz altında kalanların yüzde 3 ile 5'ine ancak ulaşabiliyoruz" diye konuştu.Korkut, bu nedenle insanların deprem konusunda bilinçlenmesi, kendileri ve çevresindekilere yardım edebilmesi için farkındalık projesi başlattıklarını kaydetti.Bisikletçilerden Derya Keçeçi, AKUT Ankara ekibi olarak projeyi çok önemsediklerini, 6 aylık hazırlığın ardından Erzurum'dan yola çıkıp yaklaşık 700 kilometre pedal çevirerek Osmancık'a ulaştıklarını dile getirdi.Bisikletçi Mehmet Murat Boz ise "Amacımız Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda yaşayan tüm insanlarımıza, deprem farkındalığını artırmak adına eğitimler vermek ve broşürler dağıtmak" dedi.İnsanları bilinçlendirme konusunda yoğun çaba gösterdiklerini belirten Boz, "Gördük ki çoğu insanımız deprem esnasında ve sonrasında ne yapacağıyla ilgili bilgi sahibi değil, hatta bunu yaşamalarına rağmen. Onlara bir parça katkıda bulunabildiysek bizim için çok gurur verici" ifadelerini kullandı.AKUT Ankara ekibi, Kızılırmak Nehri kenarında stant açarak vatandaşlara deprem hakkında bilgilendirici broşür ve kitapçık dağıttı. Bisikletçiler, daha sonra güzergahlarındaki Kastamonu'nun Tosya ilçesine hareket etti. AKUT'un sosyal sorumluluk projesi kapsamında Erzurum'dan yola çıkan bisikletçiler, yolculuklarını 17 Ağustos'ta Yalova'da yapacakları basın açıklamasıyla tamamlayacak.

Kaynak: AA / Güncel

Osmancık Erzurum Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title