Haberler

Fatsa Toptancılar ve Galericiler Sitesi

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Toptancılar ve Galericiler Sitesi'nin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirileceğini söyledi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Toptancılar ve Galericiler Sitesi'nin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirileceğini söyledi.

Anlayan, yaptığı açıklamada, şehir merkezindeki toptancı ve galericilerin hepsinin Ordu Büyükşehir Belediyesinin yapacağı Toptancılar ve Galericiler Sitesi'ne taşınacağını belirtti.

Önceki dönemde Toptancılar ve Galericiler Sitesini konuştukları fakat hayata geçiremediklerini ifade eden Anlayan, "Toptancılar ve Galericiler Sitesi'ni artık hayata geçiriyoruz. Eskiden Kurtuluş Mahallemiz sahilinde sanayici esnaflarımız vardı, bu esnaflarımız sanayi sitelerine gidince Kurtuluş Mahallesi ticari anlamda hareketsiz kaldı. Biz de oraya ticari anlamda bir hareketlilik gelsin diye galericilerin sahilde iş yeri açmalarına izin verdik ama artık galericiler kabına sığmıyorlar. Hem kendileri hem mahalle halkı rahat değil. Toptancılarımız da şehir içerisinde hep dar alanlarda iş yapıyorlar ve trafiğin burada aksamasına neden oluyorlar. Dolayısıyla biz de bu durumdan rahatsızız" dedi.

Toptancılar ve Galericiler Sitesi'nin yapımına bu yıl başlanacağını belirten Anlayan, şöyle devam etti:

"Toptancılar ve Galericiler Sitesi için Konakbaşı Mahallesi'ndeki Özel Sanayi Sitesi'nin hemen bitişiğinde yer tahsisi yapmıştık. Mülkiyeti hazineye ait olan bu arazi önceden sazlık bir alan ve sivrisinek yatağıydı. Burayı hafriyatla bir nebze olsun sazlıktan kurtardık ama biz buraya bir proje ile değerlendirmek istedik ve burayı son aşamada Büyükşehir Belediyemize devrettik. Şu anda Büyükşehir Belediyemiz Orbel aracılığı ile bu projenin startını verdi. Önümüzdeki yaz mevsiminde burası ile ilgili bir hareketlilik olacak. Toptancılar ve Galericiler Sitemiz Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde hayata geçiyor. Galericiler ve Toptancılar Sitemizin normal halinden daha fazla büyüme imkanı da var. Projemiz Fatsa halkına hayırlı uğurlu olsun."

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Anlayan Fatsa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title