Haberler

Fatsa'da "Yakın Tarih" Konulu Konferans Düzenlendi

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa'da "Yakın Tarih" konulu konferans düzenlendi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa'da "Yakın Tarih" konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Mehmet Çelik, verdiği konferansta, Osmanlı'nın tarih sahnesinden çekilmesinden sonra İslam dünyasının bir daha huzur göremediğini ifade etti.

Türkiye üzerinde birçok plan yapıldığını dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

"Osmanlı Devleti'nden bu zamana kadar bazı güçler bizler üzerinde plan yaparak parçalamayı istemektedir. Bizler bu oyunlara kanmamalıyız. Türk toplumu artık dünya gündemini yakından takip ettiği için oyunlara gelmiyor. Ben 60 yaşındayım ve kendimi bildiğim 8 yaşından bu zamana kadar Ortadoğu'daki İslam coğrafyasında hep kan ve gözyaşı akıyor. Amerika, Avrupa, Uzakdoğu ve Asya'da böyle bir durum yok. Osmanlı tarih sahnesinden çekildikten sonra İslam coğrafyası bir daha huzur yüzü görmedi. İslam dünyası da bu işin üstesinden bir türlü gelemedi. Biz sadece filmi izliyoruz ama bu sonuçlarını asla sorgulamıyoruz. Bu oynanan oyunlar da bir filme benziyor."

Kültür Sarayı'nda düzenlenen konferansı, Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, İlçe Müftüsü Hüseyin Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu ve çok sayıda vatandaş dinledi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Çelik Fatsa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title