Haberler

Fatsa'da OSKİ Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Ordu Su ve Kanalizasyon İşleri Fatsa Şubesi Müdürlüğüne bağlı Korgan, Kumru, Aybastı, Kabataş, Çatalpınar ve Çamaş şefliklerine bağlı çalışanlarla toplantı düzenlendi.

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük'ün başkanlığında gerçekleşen toplantıda, içme suyu, kanalizasyon ve arıtma başta olmak üzere sayaç okumadaki problemlere kadar birçok konu konuşuldu.

Yürük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, OSKİ Genel Müdürlüğünün 5 ayda 40 milyon liralık yatırım yaptığını söyledi.

OSKİ'nin 750 bin kişiye hizmet etmek için kurulduğunu söyleyen Yürük, şunları kaydetti:

"Ordu Büyükşehir Belediyesinde su ve kanalizasyon hizmetlerinden sorumlu bir genel müdürlük oluşturuldu. Ordu sınırları içerindeki tüm 750 bin nüfusun su ve kanalizasyon hizmetlerini yapmak üzere OSKİ Genel Müdürlüğü kuruldu. Dün Ünye'de yapmış olduğumuz toplantıyı bugün Fatsa'da yapıyoruz. Bugün Fatsa Şube Müdürlüğümüze bağlı Korgan, Kumru, Aybastı, Kabataş, Çatalpınar ve Çamaş şefliğimize bağlı arkadaşlarımızla bugün burada bir araya geldik. Buraya gelen arkadaşlarımıza OSKİ Genel Müdürlüğü ne yapıyor onu anlatıyoruz ve arkadaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz. Yeni kurulan bir kurum olduğumuz için sistemi oturtmaya çalışıyoruz. Bunun içinde etkili bir iletişim sağlamak istiyoruz."

Yürük, hızlı bir yapılanma içerisinde olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Yeni kurulan 14 büyükşehir Belediyesine bağlı Genel Müdürlük arasında en hızlı teşkilatlanan, hızlı bir şekilde ihalelerini yapan, yazılım ve sayaç okuma konusunda aktif olan sadece OSKİ'dir. Yeni kurulan diğer illere bağlı genel müdürlükler daha sayaç okumaya bile başlayamadı. Biz hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başladık. Ertesi gün hizmet alımı ihalemizi yaptık ve 5 ayda 40 milyon liralık yatırım yapan tek kurum olma özelliğine sahip olduk. İlçe merkezlerimizin bazılarında bilindiği üzere su yok. Yatırımlarımızı oralara yapıyoruz ve çalışmalarımızda oralara ağırlık veriyoruz. Perşembe, Ulubey, Kumru, Korgan ve Aybastı gibi birçok ilçemizde bazı mahallelerimiz maalesef su alamıyor. Bu sorun 80 yılın bir sorunu ve bizler bu sorunu yavaş yavaş yaptığımız yatırım ihaleleri ile çözmeye çalışıyoruz. Susuzluk sorununu çözmek bizlerin boynumuzun borcudur ve bunu en kısa sürede çözeceğiz."

Genişletilmesi düşünülen Fatsa Organize Sanayi Bölgesi alanı içerisinde bulunan su kuyularının taşınmasına ilişkin de açıklama yapan Yürük, şöyle devam etti:

"Fatsa'da şimdilik su sorunu yok. Korgan, Kumru ve Aybastı ilçemizde birçok yatırım yaptık. Uzun vadeli planlar yapıyoruz ve çalışıyoruz. Allah bizlere ömür verdiği sürece bu sorunları çözeceğiz. Fatsa OSB'deki su kuyuları çok hassas bir konu. Şu anda Fatsa maalesef kuyulardan su temin ediyor. Yarın herhangi bir sorun olduğunda susuz kalındığında su idaresi suçlu bulunur. OSB'nin genişleme bölgesine iki su kuyusu denk geliyor. Bizler Müdürlüğe başka bir yerden kuyu açtırmaya gayret ediyoruz. Aynı suyu başka bir yerden sağlayabilirlerse bizler genişleme sahasındaki kuyuları bırakabiliriz. Bu konu net değildir ama aramızda anlaşmaya gayret ediyoruz. Biz takoz olmayız ama Fatsa'nın içme suyu bu bölgede. Herhangi bir ilçenin değil Fatsa'nın içme suyu olduğu için hassas davranıyoruz."

Yüksek gelen su faturalarıyla ilgili yanlışlık olmadığının altını çizen Yürük, "Bu kişiler su borçlarını taksitlendirebilirler. Su faturalarının yüksek gelmesi bizim hatamız sonucu ortaya çıkmadığı için çözüm anlamında bir çalışmamız yok. Faturaların yüksek olmasının sebebine gelince, aylarca ve senelerce okunmayan su sayaçları vardı. Vatandaş faturası yüksek gelip de benim sayacım her ay okunuyordu diyorsa o sayacı hemen inceleriz. Bu zamana kadar bizlere müracaat eden abonelerin sayacında hata bulamadık" diye konuştu. - Ordu

Kaynak: AA / Yerel

Aybastı Korgan Kumru Fatsa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title