Haberler

Fatsa'da Öğrenci Servisleri Denetlendi

Fatsa ilçesinde öğrenci servisleri denetlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, ilçede faaliyet gösteren okullara öğrenci taşıyan servislede incelemelerde bulundu.

Cinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerin, düzenli ve güvenli bir trafik ortamında okullarına gidip gelmelerini sağlamak amacıyla okul taşıtlarını kontrol ettiklerini söyledi.

Çocukların ulaşımda güvenli ve sağlıklı hizmet almaları için gerçekleştirilen denetimlerde sürücülerde çalışma ruhsatı ve güzergah izin belgesi, ruhsat ve ehliyet kontrolü, yolcu kapasitesi, temizlik, okul taşıtı ibaresi ve kırmızı ışıklı "dur" lambasının bulunup bulunmadığının kontrol edildiğini anlatan Cinoğlu, eksiklikleri olan sürücüleri uyardıklarını belirtti.

Cinoğlu, öğrenciler ile velilerin de şikayetlerini dinlediklerini ifade ederek şunları kaydetti:

"Denetimler kapsamında, trafik güvenliği için aranılan belli şart ve kriterler var. Buradaki amacımız çocukların ev ile okul arasında daha güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlamalarıdır. Şu anda okulların yeni başlamış olması nedeniyle araç sürücülerini var olan eksiklikleri noktasında uyarıyoruz. Öğrenci ve ailelerinin istek ve şikayetlerini dinleyerek bunlara çözüm üretiyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Fatsa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title