Haberler

Fatsa'da Çiftçiye Destek

Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, 2015 yılının ilk 6 ayında çiftçiye 38 milyon 602 bin TL destekleme yapıldığını söyledi.

Erkan Ayaz, 2015 yılının ilk 6 ayında yaptıkları faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Ayaz yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: "2015 yılı ilk altı ay içerisinde Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ile ilgili üreticilerimizin kayıtlarını gerçekleştirdik. Bu anlamda 12 Bin 734 çiftçimiz Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvuruda bulundu. Bu dönemde ayrıca çiftçilerimiz için gerçekleşecek desteklemelerle ilgili ödemeler gerçekleşti. 134 çiftçimize kovan desteğinde bulunduk. Bölgemizde çiftçilerimize 38 milyon 602 bin TL Fatsa İlçe Tarım Müdürlüğü'nce destekleme gerçekleşti. 1050 toplu gıda satışı yapan yerlerde denetimlerimizi yaptık ve toplamda bu sürede aynı yerlere 677 denetim gerçekleştirdik. Denetimlerde 39 numune aldık ve 3 tanesine bu denetimlerde uygunsuz olduğu için yaptırım uyguladık. Alo Gıda hattına düşen gıda ihbarlarını da değerlendirdik ve gerekli tedbirleri aldık ve denetimlerimizi yaptık. Bölgemizde su ürünleri ile ilgili denetimlerimizi sıklaştırdık ve su ürünleri denetimlerinde 3 tane bölgemizde alabalık tesisleri var ve bunlara yaptığımız destekleme kapsamında gerekli işlemleri yaptık. Ayrıca bölgemizde amatör balıkçılık için bizlere başvuru yapan 48 kişiye belgelerini verdik. Belgeleri vermeye yine devam ediyoruz. Deniz ve su ürünleri ile ilgili 60 denetim yaptık. 2015 yılının ilk döneminde 6300 hayvana şap aşısını gerçekleştirdik. 3 bin 944 hayvana ise sığır aşısını vurduk. Koyun ve keçilere bin 300 aşı yapıldı. 295 kuduz aşısını sokak hayvanlarımıza vurduk. Makine ve ekipman desteklerimiz devam etti ve 184 kişiyi bu desteği sağladık. Makine ve ekipman desteği alan üreticilerimizi denetim yaptık ve vatandaşlarımız makine ve ekipmanları tam anlamıyla amacına uygun olarak kullanıyorlar. Yine iyi tarım uygulamasında 66 çiftçimiz bölgemizde iyi tarım yapıyorlar. Bunların 46 tanesi ziraat odasına bağlı danışmanlar eşliğinde 20 tanesi de ilçe tarım müdürlüğümüzden alınan desteklerle devam ediyor. Bölgemizde kesme çiçekçilik anlamında seralar oluşturuldu ve seralarda üreticilerimizin kesme çiçekçilik yetiştiriyorlar. Kesme çiçekçilik ile ilgili bir personelimize seminere gönderdik ve bu anlamda daha aktif olarak üreticilerimize her bilgiler verilecektir. Genel olarak ilk altı ayda bu faaliyetlerimizi gerçekleştirdik ve ikinci dönemde de bu denetimleri ve faaliyetleri sıklaştıracağız." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatsa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title