Haberler

Fatsa'da 1. Turizm Şurası Yapıldı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Fatsa Kaymakamlığı tarafında 1. Turizm Şurası gerçekleştirildi.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Fatsa Kaymakamlığı tarafında 1. Turizm Şurası gerçekleştirildi.

Fatsa Halk Kütüphanesi Müdürlüğü salonunda düzenlenen şuraya, Kaymakam Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, Fatsa Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Ahmet Çelik, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar ve çok sayıda kurum müdürünün yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve muhtarlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fatsa İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Muhammet Uzun, turizmin son 60 yılda tüm dünyada geliştiğini hatırlattı.

Fatsa'nın turizme kazandırılması gerektiğini söyleyen Uzun, "1950 yılında uluslararası turizme katılan insan sayısı 25 milyon iken günümüzde 1 milyarı aşmıştır. 2013 yılında tüm ülkelerin turizm gelir toplamı 1.4 trilyon dolar olmuştur. Türkiye son yıllarda turizm anlamında önemli çalışmalar yaptı. Bölgemizin sahip olduğu tarihin yanı sıra doğal güzelliklerin değerlendirilmesi ve insanların doğayla iç içe olmasının sağlanması gerekmektedir" dedi.

Kısa ve orta vadede Fatsa turizminin sorunlarını bulmak ve turizm anlamında neler yapılabileceğini konuşmak için şurayı gerçekleştirdiklerini söyleyen Kaymakam Yapıcı, şunları kaydetti:

"Bir kentin kalkınabilmesi için geleceğinin planlanması lazım. Biz Fatsa'nın geleceğini planlayabilmek için turizmde yerimizi bilmeliyiz. Fatsa'nın geleceğinde turizmin olup olmayacağına karar vermeliyiz. Abartmadan, duygularımıza yenik düşmeden, aklımızı çalıştırarak Fatsa'nın turizm geleceğini konuşmalıyız. Fatsa'nın doğal varlıklarının neler olduğu çoğu kişi tarafından bilinmekte. Yalnız bunların potansiyellerini ve bunları turizme nasıl kazandıracağımızı bilmiyoruz. Bu toplantımızın esas amacı doğal güzelliklerimizi ortaya koymaktır. Turizmle ilgili altyapımızı ortaya koymamız gerekmektedir. İlçemizde turizm danışma bürosu yok ve ilçemizde turizm sahipsiz. Turizmi takip edecek kurumsal bir yapı ve danışman yok. Bununla ilgili bu kurumsal yapının temellerini atacağız. İlçemizde otelcilik ve turizm okulu yok. Bunun için neler yapabiliriz, bunu ortaya koyabiliriz."

Yabancı turistleri Ordu'ya ve Fatsa'ya çekebilmek için alternatif turizm kaynaklarına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Balık, "Fatsa Cıngırt Kalesi'nde muazzam bir değer yatıyor ama bu değeri bilen yok. İnsanlar gitmek istese buranın yolunu bilmiyor. Hakikaten burada eşi ve benzeri olmayan bir değer yatıyor. Ben Karadeniz Bölgesi'nde buna benzer bir kalenin olduğunu düşünmüyorum. Buranın tarihi değeri binlerce yıl öncesine dayanıyor. Burası Fatsa'nın ve Karadeniz'in kaderini değiştirebilir. Bu kaleye alternatif olarak seyir tepeleri oluşturulabilir. Doğamızı dünyaya pazarlamamız gerekiyor. Türkiye'nin önde gelen fotoğrafçılarını bölgemize davet edebiliriz ve güzelliklerimizi ortaya çıkartabiliriz. Gaga Gölü mutlaka turizme kazandırılmalıdır" diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde Cıngırt Kalesi'nde çalışma yapacaklarını müjdeleyen Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş ise şunları aktardı:

"Cıngırt Kalesi'ni turizme kazandırabilmek için Ordu Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışma içindeyiz. Bolaman Mahallemizde büyük ve güzel bir park yapacağız. Burası insanların yürüyebilecekleri ve sahilde oturabilecekleri bir park olacak. Ilıca Mahallemizde 4 yıldızlı bir otel yapılma çalışması var şu anda. Trabzon DOKA Başkanıyla biz bugün buraya yapılacak olan proje için istişare ettik. Önümüzdeki yıl Karadeniz'de suyu en verimli olan bir kaplıca faaliyete geçecek."

İktidar partisi olarak Fatsa'da turizm anlamında önemli yol aldıklarını ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar ise şöyle konuştu:

"14 yıl öncesinde Fatsa'ya turizm anlamında bir şey yapıldığını hatırlamıyorum. Ilıca bölgemize yapılacak olan otelimiz 4 yıldızlı, 85 odalı ve toplam maliyeti 10 milyon lira olacak. Sağlık turizmi açısından bu projeyi önemsiyoruz. Cıngırt Kalesi'ne Ordu Büyükşehir Belediyesi 170 bin lira para aktaracak ve burada çalışma yapılacak. Yavaş'ta bulunan tarihi bir camimizin restorasyonu için girişimlerde bulunduk ve çalışmalar başlayacak. Ayrıca, Bolaman'daki tarihi bir camiye minare yapılacak."

Fatsa'da 15 yıl boyunca bu tür toplantıya şahit olmadığını belirten Kırsal Turizm Derneği Ordu Başkanı Güven Özel ise ilçedeki turizm potansiyeliyle ilgili sunum yaptı.

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Türkiye Fatsa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title