Haberler

'Fatmagül'ün Suçu Ne' Dizisi İran'da Tepki Topladı

Güncelleme:

Beren Saat'in başrolünde oynadığı ve şu sıralarda İran televizyonlarında gösterilen dizinin sahneleri 'ahlaki değerlere aykırı' olduğu için ülkeyi karıştırdı.

Vedat Türkali'nin yazdığı "Fatmagül'ün Suçu Ne" romanının sinema filminden uyarlanan aynı adlı dizi, dört erkeğin toplu tecavüzüne uğrayan ve aralarından biriyle evlenmek zorunda bırakılan Fatmagül'ün hikâyesini anlatıyor. Fatmagül karakterini Beren Saat'in canlandırdığı dizi ekranlara geldiği 2010 yılında da tecavüz sahnesiyle Türkiye'de çok tartışılmıştı.

FATMAGÜL İRAN'DA ZEYNEP

Yönetmen Ziyaettin Dorri, Türk yapımı "Fatmagül'ün Suçu Ne?" dizisinden esinlenerek devlet televizyonu için bir dizi yapmayı planladığını açıkladı. Televizyondan bütçe isteyen ve onay bekleyen İranlı yönetmen, "Zeynep" adıyla çekeceği dizinin İran versiyonunda "İslami özelliklerin" ön planda tutulacağını ve "ahlaki değerlere" önem verileceğini söyledi. Dorri, diziyi İran kültürüne uygun bir şekilde yapacağını ifade etti.

"TÜRK DİZİLERİ YÜZEYSEL"

Ancak İranlı yönetmenin teşebbüsü başta muhafazakâr kesim olmak üzere ülkede tepkiyle karşılandı. Cevan gazetesi, Türk dizilerinin yüzeysel olduğunu ve aile yapısına zarar verdiğini öne sürerek Türk dizisinden esinlenerek İran versiyonunu yapmanın hata olduğunu savundu. Türk dizileri son yıllarda İran halkı tarafından büyük ilgiyle takip ediyor. Özel televizyon kanallarının yasak olduğu İran'da, yurtdışından yayın yapan kanalllar "Fatmagül'ün Suçu Ne?" başta olmak üzere Farsça dublajlı Türk dizilerini yayınlıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Magazin

Vedat Türkali Beren Saat İran Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (22)

eymenmobilWeb@haberler.com:

Bütün ahlaksız dizilerde bu kadın oynuyor çok doğru tespit

14
4
yanıtYanıtla
TV KANALİZASYONLARI:

REZİL DALLASVARİ TÜRK DİZİLERİ YASAKLAMALIDIRRRRRRRRR.

8
4
yanıtYanıtla
helo:

bizde iranı sevmiyiz zaten

6
5
yanıtYanıtla
Rasim:

Diziler olmadan da toplumumuzda sanki ahlaksızlık yokmuş da dizilerde gelmiş! Töre cinayetleri, kan davaları, recmedilme boşuna mı vardı. Her türlü ahlaksızlıkvarmış ama kol kırılıp yen içinde kalıyormuş şimdi bunlar açık açık söyleyince toplum ahlaksız oldu deniyor. Din insanları ahlaklı etmeye yetseydi cennet cehennem olur muydu, insanoğlu bu Çiğdem süt emmiş. Din, din deyip de ahkam kesmeyin lan. İslam ülkelerini görüyoruz birbirlerini yiyorlar, dindaşlar birbirini idam ediyor ondan sonra da dinin ahlak sağlayacağını iddia edin.

6
4
yanıtYanıtla
oguz hanMobil-ANDROID:

irani sevmem ama guzel bir tespit ve hakli bir tepki.

7
2
yanıtYanıtla
Stallone Mobil-IOS:

İran İsrail ile aynı düşünceye sahip, İsrail yahudileri üstün görüp başka millet leri kabul etmez, iran ise alevilerin üstün olduğunu sanıp Alevi olan diktatör Esad rejimini savunur

3
6
yanıtYanıtla
NEHİRmobilWeb@haberler.com:

Iranin tepkisine sasmamak lazim olmasi gereken bisey zaten

7
1
yanıtYanıtla
Osmanlı kara muratmobilWeb@haberler.com:

bunlarin yaptigi aile toplumunu çökertmek bu dizileri kimin finanse ettiği önemli kime hizmet ettiği insanları bir birine olan güveni zedelemek toplumu cokertmek

6
2
yanıtYanıtla
NEVŞEHİR:

sonunda biri de çıkıp şu diziyi olumsuz eleştirdi

7
1
yanıtYanıtla
hvshvv:

nerde müslümankık

5
3
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title