Haberler

Eski Aile Bakanı Şahin'den Emniyette "Paralel Yapı"ya Suç Duyurusu

Güncelleme:

Fatma Şahin, Başbakan ile kriptolu ve hususi telefonla yapılan görüşmelerin dinlenilmesine ilişkin sorumluluğu olan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğu dönemde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kriptolu ve hususi telefonla yapılan görüşmelerin usulsüz şekilde dinlenilmesine ilişkin sorumluluğu olan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

BAKAN OLDUĞU HATIRLATILDI

Şahin'in avukatı tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla, emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin "casusluk" soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede, Şahin'in Aralık 2013 öncesini kapsayan suç tarihi döneminde Gaziantep Milletvekili ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğu hatırlatıldı.

"KİMSE HUKUK DÜZENİ DIŞINA ÇIKAMAZ"

Türkiye'nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti, yönetim şeklinin de parlamenter hükümet sistemi olduğuna işaret edilen dilekçede, anayasanın başlangıç bölümünde "millet iradesinin mutlak üstünlüğü, egemenliğin kayıtsız şartsız Türk milletine ait olduğu ve bunu millet adına kullanmaya yetkili kılınan hiçbir kişi veya kuruluşun anayasada gösterilen hürriyetçi demokrasi ve bunun icaplarıyla belirlenmiş hukuk düzeni dışına çıkamayacağı"nın açıkça vurgulandığı belirtildi.

"ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ İHLAL EDİLDİ"

Anayasa'nın "Egemenlik", "Temel hak ve hürriyetlerinin sınırlanması", "Temel hak ve hürriyetlerin kötüye kullanılmaması", "Özel hayatın gizliliği", "Haberleşme hürriyeti", "Suç ve cezalara ilişkin esaslar" ile "Yasama dokunulmazlığı" başlıklı maddelerinin hükümlerine yer verilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Türkiye Cumhuriyeti anayasasının ve Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) amir hükümlerine rağmen birtakım kamu görevlileri ve bunlarla hareket eden kişiler, kendilerinde herhangi bir yetki olmamasına rağmen sayın Başbakana ve hükümete karşı kurdukları suç örgütünün faaliyeti kapsamında, örgütün tüm yöneticileri ve üyeleri ile fikir ve eylem birliği altında, Başbakanımız Erdoğan ile müvekkilim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı sayın Fatma Şahin arasında geçen konuşmaları, kendisi hakkında yasal bir dinleme kararı olmaksızın kanuna aykırı bir şekilde kriptolu telefon üzerinden veya müvekkilime ait cep telefonu hattını kullanarak dinlemek suretiyle belirtilen anayasa maddeleri ile TCK'da bahsi geçen, 'bir örgüt faaliyeti altında haberleşmenin gizliliğini ihlal', 'konuşmanın dinlenilmesi ve kayda alınması', 'özel hayatın gizliliğini ihlal' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarını ihlal etmek suretiyle müsned eylemleri gerçekleştirmişlerdir."

"GEREKLİ CEZA VERİLSİN"

Dilekçede, anlatılan nedenlerden dolayı şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak eylemlerine uyan TCK hükümleri uyarınca cezalandırılmaları için gerekli kamu davasının açılması talep edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Fatma Şahin Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (16)

adıyamanlı:

yoruma bile değmezsin. seninde adamlarınvar demek ki hırsızlıkta yolsuzlukta.

25
3
yanıtYanıtla
Samet Çiçek:

Bu palavralarla nereye kadar gideceksin EY AKP!

24
4
yanıtYanıtla
Yaftaya hayır.:

Şu paralel masalını artık bırakın. Suç duyurudunun neresinde pralel kamu görevlisi yazıyotmuş. Hangi editörünüz görmüş. ''Yazın illegal çete yasadışı yapılanma deyin ama bir topluluğu zan altına bırakacak yaftalardan uzak durmak objektif yayıncılığın gereğidir.

23
1
yanıtYanıtla
zanli:

Polise aman vermiyor. Yeni mahkemeler de hazir. Sakalanack isiniz yoksa polise bu hinc niye sayin vekil Polisin varsa hatasi o da usul hatasi. Peki ya sizinki o kadar basit mi?

14
4
yanıtYanıtla
murat:

siz bir komedi eserinin içindeki skeçler vardır ya.....cemaatinizde ,hükümetinizde ,yönetiminizde ,,,12 senedir bu millete bu skeçi izletiyor ..sıkıldık biz...yorulduk....usandık....bıktık....ne zaman kolkola askere tuzak kurdugunuz ortaklarınızla ayrı düştünüz aynı skeçi tekrarlamanızdan da gülemiyoruz bile artık.....

12
3
yanıtYanıtla
...............:

sıktınız artık,,,kendi yalanlarınıza kendiniz inanır oldunuzzz yeter bee

10
0
yanıtYanıtla
oooooooooohhhh:

hükümet olarak suç işeyin başkasına yükleyin siyaseti

6
2
yanıtYanıtla
abdullah ademoğlu:

hanımefendi sana söyleyen yalan bilgi vermiş zaten yalan şarınız olmuş,esad iran piçi geliyor sizin odalarınıza giriyor,millete hipnoz ediyor,daha sizin gözünüz görmü allah aşkına,düşünemiyormusunuz.eğer öyleyse çok yazık,rüşvet aleni var ses yok,birisi emir vermeden onların yapamayacağı iş olduğunu sanırım.işi yapan başkası suçu atılan başkası sizleri başkaları yönettiği kesin belli çok yazık fırıldak gibi oldular sen onların dediklerine bakma işine bak ve düşün,vatanını seven,çalışan bunları yaparmı...

7
1
yanıtYanıtla
Anti Pararlel:

Bakanlığa o kadar paralelciyi kendisi doldurdu. Boşaltmakla bitmiyor...

8
0
yanıtYanıtla
Yavuz:

hadi ordan ...gördük senin bakanlığını...aile bakanının bir başbakanla konuşmaları dinlense acaba ne çıkar??? yoksa başka bişeylerden mi çekiniyorsun!!!!

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title