Haberler

Fatma Şahin: Çocuklar Üzerinden Algı Yönetimi Yapılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kobani kentine IŞİD saldırılarını protesto bahanesiyle yurt genelinde başlatılan ve bunun sonucunda da Gaziantep’te de 4 kişinin hayatını kaybettiği gösterilere ilişkin CNN Türk canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kobani kentine IŞİD saldırılarını protesto bahanesiyle yurt genelinde başlatılan ve bunun sonucunda da Gaziantep'te de 4 kişinin hayatını kaybettiği gösterilere ilişkin CNN Türk canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu.

Şahin, birilerinin, Güneydoğu'dan en çok göç alan ve yaklaşık 300 bin Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan Gaziantep'in huzur, barış ve kardeşlik ortamını bozmaya çalıştığını söyledi. Çözüm sürecinin sabote edilmeye çalışıldığını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu: "İstiyorlar ki burada kaos olsun, kalkınma yolculuğu darbe alsın, gözyaşı aksın, şehitler gelsin bu barış ortamı, kardeşlik ve huzur ortamı zedelensin. Onlar görevini sürekli bu zeminde yapmaya çalışıyor. Ama ben halkımın, hemşerilerimin buradaki sağduyusuna çok güveniyorum. Bütün bölgede olduğu gibi şehrimizde de önlerde 13-15 yaş grubundan 10-15 kişilik çocuk grubu, ama arkada ciddi çalışılmış toplum mühendisliği yapılmış ciddi bir algı yönetiminin yapıldığı ve bir terör örgütünün bir zemin bulmaya çalıştığı bir görüntüyle karşı karşıyayız."

ANA MUHALEFET KAOSTAN NEMALANMAMALI

Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaralı IŞİD militanlarının Gaziantep'te bir hastanede tedavi edildiğini dair açıklamalarına ilişkin olarak da, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bunu anlamakta zorlandığını belirtti.

Uluslararası bir medya kuruluşunda IŞİD militanlarının tedavi edildiğine dair yayımlanan fotoğrafın doğruyu yansıtmadığına dikkati çeken Şahin, yalan yanlış haberlerle topluma suni günden oluşturulmaya çalışılarak, korku siyaseti üretilmeye çalışıldığını kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "PKK'da bir terör örgütüdür, IŞİD de bir terör örgütüdür" sözünü hatırlatan Şahin, "Biz terör örgütüyle mücadelede ismi ne olursa olsun mücadelemiz aynıdır. Kesinlikle burada bir destek verilmemiştir, deniyor. Ülkeyi yönetenlerin bütün bilgilerinin geldiği noktada böyle bir açıklama yapılıyorsa, bu doğru değildir algısı üzerinden biz şehrimizi de yönetemeyiz ülkemizi de yönetemeyiz" dedi.

Cumhuriyet'in 100. yılına, 2023 ve 2071'e hep beraber odaklanılması gerektiğine vurgu yapan Şahin, "Özellikle ana muhalefeti, iktidar olmak için sokaktan, kaostan nemalanmayıp, tam tersi barıştan, kalkınmadan projelerden yapıcı bir şekilde söylemlerden kendini büyüterek, yoluna devam etmesi gerekiyor. Çünkü halkımız bunu istiyor" diye konuştu.

Kaostan ve çatışmadan beslenen grupların Gaziantep'te de sempatizanları olduğuna dikkati çeken Şahin, bunların 13-15 yaş aralığındaki çocukları kullandığını aktardı.

ÇOCUKLARI SOKAKLARDAN ALIN

Güvenlik kuvvetinin çocuklar üzerinde asla bir şey yapmayacağını bilen bir mekanizma ve örgütle karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "O yüzden benim anne ve bir kadın olarak istirhamım o çocukların ailelerine ve annelerine; lütfen o çocukları kullandırtmasınlar, o çocukları sokaklardan alsınlar. Bakın o 3-5 tane çocuğun sokaktaki duruşu 4 tane masum canın yok olmasına, 4 ailenin evine ateş düşmesine neden oldu. Bu kabul edilebilir, insani ve vicdani olan bir şey değil. O yüzden analizleri doğru yapmamız ve çözümü doğru yerde aramamız gerekiyor. "Gaziantep'te yaşayan insanlara güvendiğini ve bu noktada endişe yaşamadığına işaret eden Şahin, suç ve cezanın bireysel olduğunu aktardı.

Devlet kurumlarında işin başında bulunanların kamu düzeninin korumak ve kollamak zorunda olduğunu dile getiren Şahin, vatandaşların kaosun büyümesine fırsat vermediğini, olaylara sağduyulu ve itidalli yaklaştığını kaydetti.

Olaylar kapsamında 12 kişinin gözaltına alındığını, 6'sının tutuklandığını belirten Şahin, "Hem adli hem idari makamlarımız bu işin içerisinde olanlar ve istihbarat teşkilatımız verdiği bilgilerle güvenlik kuvvetlerimiz ciddi bir çalışma içerisindeler. Kim bu işte ne yapmaya çalışıyorsa bunun bedelini Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunlarına göre ödeyecekler. Asla buna müsaade edilmeyecek. Asla masum vatandaşlarımız burada mağdur olmayacaklar" şeklinde konuştu.

CEM GARİPOĞLU İNTİHARI GÖSTERİYOR Kİ ŞİDDETİN KAZANANI OLMUYOR

Yaklaşık 5 yıl önce Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'un intiharına ilişkinde açıklamalarda da bulunan Şahin, zulüm edenin sonunun iyi olmadığını söyledi. İntiharın şiddet uygulayanın, nasıl bir sona doğru gittiğini gösteren bir ibret tablosu olduğunu belirten Şahin, açıklamasını şöyle tamamladı: "Ailelerin bunun üzerinde nasıl parçalandığını ve yok olduğunu gösteren ibret veren bir olay. Bir insanın bir insana acı vermesi zulüm etmesi zaten insanın yaradılışına uygun olmadığı için nasıl kendi kendini yok ettiğini, zarar verdiğini gösteriyor. O yüzden biz sevgiyi, barışı, kardeşliği çoğaltıp şiddeti mücadeleyi sıfır tolerans noktasında ileriye götürecek şekilde tam bir seferberlik içerisinde süreci yönetmemiz gerektiğini bize gösteriyor. Şiddetin ve savaşın kazananı olmuyor." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Fatma Şahin Gaziantep Kobani Yerel Haberler

title