Haberler

Fatma Şahin Çalışıyor, Engeller Kalkıyor

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yerelde de engelliler konusunda devrim niteliğinde projelere imza atmaya başladı.

Fatma Şahin'e, engelliler konusundaki duyarlılığından dolayı teşekkür eden Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, engellilerin topluma kazandırılması, tüketen değil, üreten olmaları için çok önemli projelere imza atacaklarını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, yaptığı açıklamada, "Başkanımız Fatma Şahin, bakanlığı döneminde Türkiye'de devrim niteliğinde yasalar çıkartarak engellilerin ufkunu açtı. Ben aynı zamanda Engelliler Konfederasyon Başkanıyım. Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı için bana teklif geldiğinde hiç düşünmedim ve kabul ettim. Çünkü burada toplumun her bireyine önem veren, özellikle engelliye, yaşlıya, yoksula sahip çıkan çok değerli Başkanım Fatma Şahin vardı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde açılan Engelliler Daire Başkanlığı Türkiye'de bir ilk oldu. Umarım diğer illerde Gaziantep'i örnek olarak kendi belediyelerinde böyle bir birim açarlar" dedi.

Engellilerin rahatlıkla şehir içinde dolaşması için dinamik kavşakların büyük önem taşıdığını ifade eden Çelebi, "Şu ana kadar 5 tane dinamik kavşak yapılarak hem ulaşımın rahatlaması, hem de engellilerin karşıdan karşıya geçişleri rahatlatıldı. Gaziantep'te bulunan tüm kavşakların da aynı şekilde engelliye uygun olması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımız sadece kavşaklarda değil, tüm kaldırımlarda ve orta refüjlerde de başladı. Göreve geldiğimiz 10 aylık süre içerisinde bu konuda çok önemli yol kat ettik. Önümüzdeki aylarda Gaziantep genelinde engelliye uygun olmayan hiçbir kavşak, hiçbir kaldırım, hiçbir refüj kalmayacak. Engellilerle ilgili tüm çalışmalarımızda yanımızda olan ve desteğini bizden esirgemeyen Başkanımız Fatma Şahin'e çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatma Şahin Türkiye Çelebi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title