Haberler

Fatma Şahin "Biz Güçlü Bir Çınarın Köklerinden Geliyoruz"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 82. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 82. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Demokrasi Meydanında çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, protokol ve katılımcılar kortej yürüyüşü ile Atatürk'ün Gaziantep halkına hitap ettiği Atatürk Anı Evi'nde devam etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Atatürk'ün balkon konuşması yaptığı alanın önündeki törende, 82 yıl önce Antep halkına yapılan direnişi anlatmak için gelen Atatürk'ün Gaziantep nüfusuna kayıtlı olduğunu hatırlattı.

"Biz güçlü bir çınarın köklerinden geliyoruz" diyen Şahin, şöyle konuştu:

"Kök ne kadar kuvvetli olursa, toprak ne kadar bereketli olursa gövde o kadar güçlü olacaktır. Dalları ve meyvesi geleceğe çok daha güçlü şekilde uzanacaktır. Dünyaya hak ve adalet getirmiş, güven özgürlük getirmiş ataların torunlarıyız. Bu aşkla buradan aldığımız cesaretle, öz güvenle kalkınma yolumuza devam ediyoruz. Bu yolculukta hep birlikte ülkemizin Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken şuna inanıyoruz ki sevgili hemşehrilerimiz o gün topla, tüfekle, silahla yaptıkları mücadeleyi bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bırakmış olduğu manevi miras ilim ve akılla yollarına devam etmektedir."

Geçmişi unutmadan, geleceğin planlanması gerektiğine dikkati çeken Şahin, şanlı, şerefli bir tarihten gelindiğini ve şanlı, şerefli bir geleceğe doğru gidildiğini vurguladı.

BAYRAĞIMIZ HÜR VE ÖZGÜR BİR ŞEKİLDE DALGALANACAK

Kale'de dalgalanan bayrağın bayraklardan herhangi bir bayrak olmadığını, kefene sarılı bir bayraktan "ay yıldızlı" bir bayrağa dönüştüğüne işaret eden Şahin, "Biz yaşadığımız sürece bayrağımız hür ve özgür bir şekilde dalgalanacak ve ezanlarımız hiç susmayacaktır" dedi.

Vali Erdal Ata da ellerindeki kısıtlı imkanlarla Fransızlara karşı mücadele eden kahraman Anteplilerin, destan yazdığını söyledi.

Yüreği vatan ve millet sevgisiyle dolu her ferdin Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelmiş her türlü saldırı ve tehdidin karşısında her zaman dimdik ayakta, güç ve azimle karşı duracağını belirten Ata, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Milli mücadele ruhundan gelen kahramanlık mirasını yüreklerinde taşıyan Gaziantepliler milli birlik ve bütünlüğün, hürriyet ve bağımsızlığın yılmaz bekçileri olarak her zaman aziz milletimize bayraktarlık yapmaya devam edecektir. Tarihten gelen mücadele gücünü kurdukları atölyelerde bugün dünyanın her yerine ihracat gerçekleştirecek bir başarıya taşımış bulanan Gaziantepliler ülkemizin kalkınma ve refahına büyük katkı sağlıyor ve örnek bir şehir olarak misyonunu layık olduğu yere taşıyor.

Konuşmaların ardından şiirler okundu ve Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, gösteri sundu.

Törene, Gaziantep Garnizon Komutanı Kurmay Albay Cemalettin Doğan, protokol, kamu kurum ve kuruluşlar ile okulların temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Fatma Şahin Erdal Ata Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title