Haberler

Fatma Öğretmenin İhmal Sonucu Öldüğü İddiası

Konya'da ihmal sonucu öldüğü iddia edilen öğretmen Fatma Tuzla soruşturmasıyla ilgili Adli Tıp Kurumu, görevlilerin, ölümden sorumlu tutulmaları gerektiğinin tespit edilemediğine karar verdi Aile, Tuzla'nın vefatına neden olduğunu öne sürdüğü kişi ya da kişilere karşı, gerek iç hukukta gerekse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde hukuk mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

Adli Tıp Kurumu, Konya'da mide rahatsızlığı nedeniyle gittiği hastanede ihmal sonucu öldüğü öne sürülen öğretmen Fatma Tuzla soruşturmasıyla ilgili görevlilerin, ölümden sorumlu tutulmaları gerektiğinin tespit edilemediğine karar verdi.

İzmir'de bir okulda resim iş öğretmenliği yapan 30 yaşındaki Fatma Tuzla, yarıyıl tatilini ailesiyle geçirmek üzere Konya'ya geldi. Mide rahatsızlığı nedeniyle gittiği hastanede 14 Şubat 2009'da beyin ölümü gerçekleşen Tuzla'nın organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Tuzla'nın ailesi, Fatma öğretmenin, ihmal sonucu öldüğünü ileri sürerek hastane yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ailenin Adli Tıp Kurumundan beklediği ölüm raporu açıklandı. Görevlilerin ölümden sorumlu tutulmalarının gerektiğinin belirlenemediğini öğrenen aile, hukuki açıdan tüm haklarını kullanmaya hazırlanıyor.

AA muhabirine açıklama yapan ailenin avukatı Memduh Oğuz, Fatma Tuzla'nın başvurduğu özel hastanede, tetkikler sırasında midesindeki yanmadan bahsettiğini, hiçbir rahatsızlığı bulunmamasına rağmen endoskopi işlemi sırasında gereği gibi takip edilmemesi nedeniyle solunumu ve kalbinin durması sonucu vefat ettiğini öne sürdü.

Taksirle ölüme sebebiyet vermekten dava açıldı

Bunun sonucunda da operasyonu yapan hekim ve ekibi hakkında taksirle ölüme sebebiyet vermekten dolayı kamu davası açıldığını hatırlatan Oğuz, yargılama sırasında Adli Tıp Genel Kurulu'ndan rapor alındığını söyledi.

Rapora göre doktor, anestezi uzmanı ve teknisyenin görevleri gereği yapmaları gereken; anestezi öncesi anestezi muayenesinin yapılmadığı, anestezi riskinin saptanmadığı, işlem sırasında, kalp ritmi, tansiyon ve solunumunun takip edilmediği, son derece önemli yaşamsal parametrelerin takip edilmediğinin tespit edildiğini vurgulayan Oğuz, "Ancak raporun devamında ise operasyonu yapanların ölümden sorumlu tutulmaları gerektiğinin tespit edilemediği belirtilmiştir" dedi.

Oğuz, Tuzla'nın ölümüne neden olan kişi ya da kişilere karşı cezai ve hukuki açıdan gerek iç hukukta gerekse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde hukuk mücadelelerinin devam edeceğini dile getirdi.

İhmal olduğunu düşünüyorlar

Tuzla'nın ablası Handan Tuzla Mavioğlu ise kardeşinin ölümünde bir ihmal olduğunu düşündükleri için sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Verdikleri hukuk mücadelesini en üst noktaya kadar taşıyacaklarını aktaran Mavioğlu, adaletin yerine gelmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydetti. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Adli Tıp Kurumu Konya Tuzla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title