Haberler

Fatma Girik Geçmişten Geleceğe Fotoğraf Sergisi"

Oyuncu Fatma Girik, "Her gün hastaneye gidip, dışarıda yağmur yağıyor, rüzgar var diye her şeyi ona ( Memduh Ün ) anlatıp 'hadi evimize gidelim' diyordum. 56 yıl güzel bir hayat yaşadık ve hala bitmedi" dedi.

"Fatma Girik Geçmişten Geleceğe Fotoğraf Sergisi"nin açılışına katılan Girik, kendisine sürpriz olarak hazırlanan Memduh Ün köşesini görünce duygulandı.

Fatma Girik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisi hakkında ilk kez bu kadar geniş kapsamlı bir sergi açıldığını, ayrıca sergi açılış gününün aynı zamanda 72. doğum gününe denk geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"73'ten bir gün alacağım. 58 yıllık meslek hayatımda tabii ki ilgi gördüm ama böyle resimli ve kendimden olan insanlarla bu kadar büyük bir ilgiyi ilk kez görüyorum. Memduh Ün köşesini görünce çok duygulandım. 94 yaşında vefat etti. Evimin çatısı çöktü, o benim evimin direğiymiş. O gitti, yemin ediyorum evimde tencere kaynamadı. Evet, evimde yemek pişmiyor. O hastanedeyken yanında üç saat oturup ona sevgimi anlatıp, eve gelip, ekmek arasına peynir domates koyup yerken kedilerime, köpeğime onu anlatıyordum. Her gün hastaneye gidip, dışarıda yağmur yağıyor, rüzgar var diye her şeyi ona anlatıp 'hadi evimize gidelim' diyordum. Hayatımda onun için yapamayacağım hiçbir şey yoktu, gözümü çıkarıp verebilirdim ona. Birlikte çok çektik. 56 yıl güzel bir hayat yaşadık ve hala bitmedi. Mezarlığı evimin yakınında, gün aşırı taze çiçeklerle gidiyorum. Onunla çok güzel filmler yaptık."

Serginin yer aldığı Kale Center Müdürü Bülent Karataş da Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray gibi Türk sinemasının ünlü yüzleri için sergiler açtıklarını belirterek, "Bu kez de Türk sinemasının efsane ismi Fatma Girik'i ağırlıyoruz. Kendisine açılışa katıldığı için çok teşekkür ederim" dedi.

30 kişilik bir ekip tarafından 3 aylık bir çalışma sonucu oluşturulan serginin açılışında, Girik'e doğum günü sürprizi de yapıldı. Girik, kendisi için hazırlanan doğum günü pastasını keserek, hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Girik, etkinlik sonunda Memduh Ün ile birlikte çekilmiş bir fotoğrafını 2 bin liraya satın aldı.

Kale Center'in bütün koridorlarında ve mağaza vitrinlerinde sergilenen fotoğraflardan oluşan ve elde edilen tüm gelirin Avrasya Şizofreni Derneğine bağışlanacağı sergi, bir ay devam edecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Fatma Girik Memduh Ün Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title