Haberler

Fatih Terim, Roberto Mancini'yi Geçti

Güncelleme:

Yandex Türkiye, 2013-2014 futbol sezonunun en çok aranan isimlerini açıkladı.

Ağustos 2013 – Haziran 2014 tarihleri arasında futbolseverler en çok hangi teknik adamı, futbolcuyu, ve takımı merak etti?

Yandex Türkiye, yoğun bir heyecana sahne olan ve kısa bir süre önce tamamlanan 2013 – 2014 sezonunun arama sonuçlarının şampiyonlarını açıkladı. Yandex Türkiye ekibinin yaptığı detaylı analiz sonucunda Ağustos 2013 – Haziran 2014 döneminde en çok aranan yerli ve yabancı teknik adamlar, futbolcular ve hakemlerin kimler olduğu ortaya çıktı. Ayrıca en çok aranan takım, taraftar grubu, taraftar mağazası ve stadyum gibi ilgi çekici veriler de elde edildi.

En Çok Aranan Teknik Direktör ve Futbolcular

Yandex Türkiye'nin ortaya koyduğu sonuçlara göre geçen sezon futbolseverlerin en çok aradığı Türk futbol takımı Galatasaray olurken buna karşın, en çok aranan resmi kulüp sitesi ise Fenerbahçe.org.tr oldu. Türk teknik adamlar arasında Fatih Terim en çok aranan isimken, yabancılarda da bu unvana Roberto Mancini sahip. İki teknik adamın aranma oranlarına bakıldığında ise Fatih Terim'in Roberto Mancini'den neredeyse 5 kat daha fazla arandığı ortaya çıktı. Jose Mourinho ise Türk sporseverlerin dünya çapında en çok aradığı teknik adam olarak dikkat çekti.

Türkiye'de top koşturan futbolcular kategorisinde ise Burak Yılmaz ve Didier Drogba başı çeken isimler. Drogba yurt dışından da Messi ve Neymar gibi popüler isimlerden daha fazla aranmış olması da ilginç bir veri olarak ön plana çıktı. Dünya çapındaki futbolcularda ise Christiano Ronaldo en çok aranan isim olma unvanına sahip.

En Çok Aranan 11

Yandex Türkiye, Türkiye'deki en çok aranan futbolculardan bir de 11 oluşturdu. Spor Toto Süper Lig 2013-2014 sezonunun en çok aranan 11'inde 7 Galatasaraylı, 3 Fenerbahçeli ve 1 de Beşiktaşlı futbolcu yer aldı. En çok aranan 11'de yer alan isimler şunlar: Muslera, Caner Erkin, Bruno Alves, Semih Kaya, Gökhan Gönül, Melo, Fernandes, Seçuk İnan, Sneijder, Drogba ve Burak Yılmaz.

Türkiye'de görev yapan hakemler arasında Cüneyt Çakır en çok aranan hakem olurken, Howard Webb ise futbolseverlerin yurt dışında görev yapan hakemler arasında en çok aradığı isim oldu. Türk futbol tutkunlarının Yandex'te en çok aradığı yabancı takım, Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Real Madrid, en çok aradığı yabancı stadyum ise Real Madrid'in mabedi Santiago Barnabeu olarak analiz sonuçlarında yer aldı. Türkiye'deki stadyumlar arasında futbolseverler en çok henüz inşası süren Vodafone Arena'yı merak edip, aradı.

Yandex Türkiye, taraftar gruplarını da yaptığı analize eklemeyi ihmal etmedi. Geçtiğimiz sezon en çok aranan isim Beşiktaş'ın Çarşı grubu oldu. Fenerbahçe'nin ürünlerini satan Fenerium da en çok aranan taraftar mağazası unvanını kazandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Roberto Mancini Fatih Terim Fenerbahçe Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title