Haberler

Fatih Terim: Biz Müslüman Avrupalılarız

Güncelleme:

Fatih Terim, "Biz Müslüman Avrupalılarız. Bu kıtanın parçalarından biriyiz." diyerek EURO 2016 öncesi birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Fransa'da yaşanan terör olayları sonrası EURO 2016 ile ilgili endişeler yaşanırken, Fransız dergisi L'Equipe Magazine, turnuvada yer alacak Türkiye'nin teknik patronu Fatih Terim'le röportaj yaptı.

"TÜRKİYE ADINA ÖZÜR DİLİYORUM"

"Türkiye adına özür diliyorum" diyen Terim, "Komşumuz Yunanistan'ın milli marşını ısklıklayacağımıza inanmazdım. Kültürümüzde komşulara saygı önemlidir. Yabancıları, misafirleri iyi ağırlamak vardır. Biz bu değiliz. Ülkem yıllardır terör ile uğraşıyor. Bu Türkiye için önemli ve büyük bir problem. Yaşananlardan dolayı Türkiye adına özür diliyorum. Kalbimiz iyidir ama bazen kanımız deli akabiliyor. Fransa bu tarz büyük organizasyonları düzenlemesini çok iyi bilen bir ülke. Güvenliği de sağlamasını biliyorlar ve orada birlik olacağız. Bayraklarımızı paylaşacağız, yemek yiyeceğiz, beraberce eğleneceğiz." dedi.

"FUTBOL HER ŞEYDEN DAHA KUVVETLİ OLACAK"

Teröre lanet okuyan Terim, "Teröre asla boyun eğmeyeceğiz. Aksine birlikte yaşayıp, oynayabildiğimizi göstereceğiz. Futbol her şeyden daha kuvvetli olacak. Bu yıkıcı olayları aşabilmek için daha yüksek sesle konuşmamız gerekiyor. Eğer saygı görmeyi bekliyorsanız, sayı göstermek zorundasınız. Milli takım ve onun teknik direktörü, Türkiye'nin temsili olmalı. Saha içinde ve dışında verdiğimiz mesajlar çok önemli ama burada tepkiyi veren Fatih Terim değil, bir dünya vatandaşı." ifadelerini kullandı.

"TEK MÜSLÜMAN ÜLKE BİZİZ"

Tecrübeli teknik adam, "Açıklamalarım Türkiye'de çok fazla reaksiyon aldı. Sosyal medyada tartışıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan beni aradı ve teşekkür etti. Bir kereliğine de olsa bütün siyaset tek vücut oldu. Bu Türkiye'de çok kolay gerçekleşen bir şey değildir. 24 ülke bu turnuvaya katılmaya hak kazandı. Tek müslüman ülke biziz. Biz futbol oynamak için geleceğiz. Din, dil farklılıkları önemli değil. Bu argümanı kullanmamamız lazım. Sıcak bir karşılama yaşayacağımızı düşünüyorum." dedi.

"BİZ MÜSLÜMAN AVRUPALILARIZ"

Bu kıtanın parçalarından biri olmak istediklerinin altını çizen deneyimli teknik adam, "EURO 2016 elemelerinde ilk üç maç sonunda sadece 1 puanımız vardı ama Fransa biletlerini almıştık. Biz Müslüman bir ülkeyiz ama ondan önce Avrupalıyız. Fransa'da diğer Avrupalı ülkelerle birlikte olmak istiyoruz. Biz Müslüman Avrupalılarız. Bu kıtanın parçalarından biriyiz." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Fatih Terim Yunanistan Türkiye Fransa Spor Haberler

500

Yorumlar (17)

dr:

cahilsin sen de.

2
5
yanıtYanıtla
doğru:

Şu vatan hainleride defolup gitseler türkiyeden o zaman daha iyi olacak

0
7
yanıtYanıtla
nazim tMobil-ANDROID:

Sen kim oluyorsunda Özür diliyorsun asıl Özür dilemesi biri varsa oda fransa ve batılı ülkeler siyonizmin oynamış olduğu oyunlar Ortadoğu'da binlerce insanın ölümüne sebeb olanlar kim fatih efendi sen kimsin nnnnn

4
3
yanıtYanıtla
aa:

herkesin adına konuşma ben müslü değilim

0
5
yanıtYanıtla
cemal cuma:

Allah billir

4
1
yanıtYanıtla
kara ali:

ulen oglum sizi taniyan taniyor sen kendini kime yutturacaksin, sen nafile bos konusuyorsun 70 milyon mal arkanada var ona göre hesap et. Evet ayni anlattigin gibisiniz ne yazikki öyle.

0
4
yanıtYanıtla
cahil herif:

Bosna hersegin varligindan haberdar degil caktirmayin

1
3
yanıtYanıtla
Karslı:

Bosna ve Arnavutluk da Müslüman

1
2
yanıtYanıtla
Cemalettin:

Tek biziz demiyorki. biz müslüman avrupali bir ülkeyiz Diyor. imparator ne diyorsa dogrudur. allah basimizdan Eksik etmesin

yanıt2
yanıt0
lalMobil-ANDROID:

yav ne antipatik bi adamsin sen sevimsiz

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title