Haberler

Fatih'ten Bayır-bucak'taki Türkmenlere Beş Tır Dolusu Yardım

Fatih Girişimci İşadamları Derneği (FAGİDER)’ne bağlı Fatih esnafı, Bayır-Bucak’taki Türkmenleri unutmadı.

Fatih Girişimci İşadamları Derneği (FAGİDER)'ne bağlı Fatih esnafı, Bayır- Bucak'taki Türkmenleri unutmadı. Fatih Belediyesi ve ilçe esnafının katkılarıyla toplanan 5 TIR dolusu yardım, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin katıldığı törenle Türkmenlere gönderildi.

Fatih Belediyesi, Fatih Kaymakamlığı, AK Parti Fatih İlçe Başkanlığı, Fatih Girişimci İşadamları Derneği (FAGİDER) ve Kızılay Fatih Şubesi Başkanlığının katkılarıyla Türkmenler için 5 TIR dolusu yardım toplandı. Battaniye, giyecek, gıda malzemeleri, ortopedik yatak ve mutfak malzemeleri, Fatih Camisi önünde düzenlenen törenle Bayır- Bucak'taki Türkmenlere gönderildi. Törene; AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk, Fatih Girişimci İşadamları Derneği Onursal Başkanı Fatih Özkaymaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ORADAKİ KARDEŞLERİMİZİN GELECEĞİ BİZİM GELECEĞİMİZDİR"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Türkmenlere bugün Fatih'ten iki TIR yardım gittiğini belirterek "3 TIR daha yollayacağız.  Onların DAEŞ'e karşı PYD'ye karşı nasıl mücadele ettiklerini biliyorduk. Ama öyle bir mücadelenin içine girdiler ki bir taraftan Rusya, diğer taraftan İran ve zalim Esad'ın ordusu birlikte Bayır- Bucak'a, Türkmen Dağı ve oradaki coğrafyaya saldırıyor" dedi.

Türkmenlerin, Bayır- Bucak'taki kardeşlerimizin bugün burada yapılan bu yardımla aslında hiçbir zaman yalnız olmadığını göreceğini anlatan Temurci, "Bu milletin bu ümmetin sesinin hep birlikte atacağına dair bir toplantıda, bir buluşmada birlikteyiz. Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerinin önünde, Fatih'in ilçesinde, İstanbul'da emanet bir şehirde bugün yapılan bu yardımları çok önemsiyorum. Bayır- Bucak'ın hukuku, oradaki kardeşlerimizin geleceği bizim geleceğimizdir. Onların kaderi bizim ortak kaderimizdir" diye konuştu.

"HER HAFTA ONLARCA TIR YARDIM GÖNDERİYORUZ"

Yerel yönetimlere teşekkür eden Temurci, sözlerine şöyle devam etti: "Belediyelerimize teşekkür ediyorum. Büyükşehire teşekkür ediyorum. Her hafta farklı bir ilçeden onlarca TIR'ı bölgeye gönderiyoruz. Birçok programı sessiz sedasız yapıyoruz. İstiyoruz ki Rabbim önce çıkar değil önce insan değerler kazansın bu dünyada. Biz önümüzdeki süreçte bu yardımları devam ettireceğiz. 19 Şubat itibari ile özellikle bölgede terörden zarar gören kardeşlerimize İstanbul'dan büyük bir yardım kampanyasını yine yerel yönetimlerimizle, yine bütün İstanbullularla, bu işin içerisinde benimde emeğim olsun diyenlerle İstanbul'da çok büyük bir kampanya birlikte başlatacağız."

"BAYIR-BUCAK'TA OLUP BİTENLER FATİH'TE OLUP BİTİYOR"

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hadisini hatırlatarak sözlerine devam eden Temurci, "Müslümanlar bir vücudun organları gibidir. Orada o vücudun herhangi bir yerinde bir acı hissedilirse bütün beden hasta olur, bütün beden kendini hasta hisseder. Evet, bugün Bayır- Bucak'ta olup bitenler Fatih'te olup bitiyor, gönlümüzde olup bitiyor. Bugün burada bu toplantı da bu gönüllerin birlikte bu acıya ses vermesi, yanınızdayız demesi anlamında çok önemli" dedi.

Bayır- Bucak Türkmenlerine yapılan yardımları çok önemsediğini belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün Fatih'ten Türkmenler için 5 TIR yola çıktı. Bunlardan ikisi mutfak malzemeleri olarak gitti. Mutfağı, sınırın Yayla Dağı tarafında kurulacak ve orada yemekler pişirilip sınırın diğer tarafına her gün hizmet edilecek. Diğer TIR'ların içinde de; battaniyeden, giyecekten, gıdaya kadar bütün yardım malzemeleri var. Bu yardımlarımız daha da devam edecek. Biz Fatihliler, Fatih Girişimci İşadamları Derneği başta olmak üzere bütün arkadaşlarımız bu tür yardımlara hazır olduklarını söylüyor. Hatta bu konuda talepte var. Biz de, Fatih Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Demir AK Parti İstanbul Bucak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title