Haberler

Fatih'te Tarihi Bina Alev Alev Yandı

Güncelleme:

Fatih'te tarihi bina yanarken alevlerin kendi evlerine sıçramasından korkan mahalle sakinlerinin yaşadığı korku dolu anlar cep telefonuna saniye saniye yansıdı.

TARİHİ BİNADA YANGIN ÇIKTI

Fatih'te bir vakıf tarafından işletildiği öğrenilen tek katlı, tarihi bina çıkan yangın sonucu küle döndü. Yangın saat 05.45 sıralarında Ayvansaray Mahallesi, Hakim Çelebi Sokak üzerinde bulunan tek katlı, tarihi binada çıktı.

KOMŞULAR BÜYÜK PANİK YAŞADI

Henüz bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın çevre binalarda yaşayanlara panik yaşatırken, yaşanan panik amatör bir kamera tarafından saniye saniye kaydedildi. Kısa sürede binayı etkisi altına alan alevleri gören vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verdi.

YAŞLI VATANDAŞLAR KORKU YAŞADI

Yangın esnasında evlerinde olan mahalle sakinleri can havliyle kendilerini sokağa atarken evlerinden çıkamayacak durumda olan yaşlı vatandaşlar korku dolu dakikalar yaşadı.

ÇEVRE BİNALARA SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını çevre binalara sıçramadan kontrol altına alırken, bina kullanılamaz hale geldi. Tarihi bina yanarken alevlerin kendi evlerine sıçramasından korkan mahalle sakinlerinin yaşadığı korku dolu anlar cep telefonuna saniye saniye yansıdı.

"HER ŞEY BİR DAKİKA İÇERİSİNDE OLDU"

Yangının çıktığı esnada evinde olduğunu ve yangının kısa sürede büyüdüğünü belirten bir vatandaş, "Namaz kılmaya kalkmıştım. Her şey bir dakika içerisinde oldu. Ben başladığını bile görmedim ancak bir dakikada nasıl böyle yayıldı bilemiyorum. Verilmiş sadakamız varmış. Perdelerimizi kurtarmaya çalıştık. Araç parklanmaları yüzünden itfaiye geç müdahale etmek zorunda kaldı. Az kalsın yanacaktık. Yangın balkonumuza sıçradı. Camlarımız patladı" şeklinde konuştu.

Çıkan yangında can kaybı yaşanmazken, polis yangının çıkış sebebiyle ilgili çalışma başlattı.

BAHÇELİEVLER'DE GECEKONDU YANDI

Öte yandan Bahçelievler Cumhuriyet Mahallesi Ormantepe Caddesi üzerinde bulunan bir gecekondu da saat 06.00'da yangın çıktı. Nedeni henüz belirlenemeyen yangını kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri söndürdü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, polis yangınla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bahçelievler İstanbul Çelebi 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title