Haberler

Fatih Projesi Türkiye Dışında İlk Kez Kosova'da Uygulandı

Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Fatih Projesi kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile Türkiye'deki tüm öğrencilere dağıtılan tablet bilgisayarlar, ilk kez Türkiye dışında Kosovalı Türk...

Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Fatih Projesi kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile Türkiye'deki tüm öğrencilere dağıtılan tablet bilgisayarlar, ilk kez Türkiye dışında Kosovalı Türk öğrencilere de dağıtıldı. Fatih Projesi kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk kez yurtdışında uyguladığı proje kapsamında Kosova Demokratik Türk Partisi - KDTP, Kosova genelinde Türkçe eğitim gören ilköğretim okulu birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtımında bulundu. Kosova'nın Prizren şehrinde düzenlenen törene Kosova genelinde eğitim gören Türk öğrenciler ile veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Kosova Demokratik Türk Partisi - KDTP Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, desteklerinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti makamlarına teşekkür etti. Törende konuşan Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç'ta Fatih Projesi kapsamında ilk kez Türkiye dışında peojenin Kosova'da gerçekleştirdiğini belirterek Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman Kosova halkının yanında olacağını vurguladı. Konuşmaların ardından Kosovalı Türk ilköğretim okulu öğrencilerinin sergilediği gösteriler büyük ilgi gördü. Tören sonuda Büyükelçi Kılıç ve Bakan Yağcılar, Kosovalı ilköğretim birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarlarını dağıttı. Törene yaklaşık bin davetli katıldı.

Görüntü Dökümü:

Detay

Bakan Mahir Yağcılar'ın konuşması

T.C Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç'ın konuşması - Tabak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahir Yağcılar Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title