Haberler

Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni

Kütahya'da, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan FATİH Projesi kapsamında, bu yıl öğrencilere verilecek 3 bin 523 tablet bilgisayarın dağıtımına başlandı.

Kütahya'da, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan FATİH Projesi kapsamında, bu yıl öğrencilere verilecek 3 bin 523 tablet bilgisayarın dağıtımına başlandı.

Kütahya Anadolu Öğretmen Lisesinde düzenlenen programda 50 öğrenciye tablet bilgisayarları protokol üyelerince verildi.

Törende konuşan Vali Şerif Yılmaz, dünya ölçeğinde ve dünyanın birçok ülkesinin örnek alarak Türkiye'ye gelip incelediği bir projenin tanıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öğrencilere seslenen Yılmaz, onlar için uğraştıklarını ve ülkenin geleceğinin öğrenciler olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bütün yatırımlarımızı sizlere yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütçesinin büyük bir kısmı eğitime yapılıyor. Sizlerin teknoloji ve bilimle buluşması sağlanıyor. Muasır medeniyet seviyesini yakalayacaksak, Atatürk'ün gösterdiği bu hedefe ulaşacaksak, dünyayla rekabet edeceksek, dünya milletlerinin önüne geçmemiz gerekiyor. Bilimle, eğitimle, sanatla, sporla bunu yakalamamız gerekiyor. Bunun için sizlerden ricamız, bu teknolojiyi bu bilgiyi yakalarken, bizim kendi kültür ve değerlerimize sahip çıkmanız. Kütahya ve diğer illerde bugün tablet bilgisayarların dağıtımı gerçekleştiriliyor. Biz, il olarak da eğitimde belli bir seviyeye geldiğimizi her zaman söylüyoruz."

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de dünyada bu çapta bir bütçeye sahip, bu çapta bir eğitim içeriğine sahip, teknolojik bir proje olmadığını bildirdi. Esen, bu nedenle dünya çapında, dünyaya örnek olacak bir projeyi yürütmekten son derece mutlu ve gelecek adına da umutlu olduğunu kaydetti.

Program, öğrencilere tabletlerin dağıtılmasıyla son buldu.

Kaynak: AA / Yerel

Şerif Yılmaz Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title