Haberler

    Fatih Projesi'nde Wacom'um Kalemleri Kullanılacak

    -

    Wacom bugün, dijital kalem sensörü çözümü "feel"in, etab5 tablet bilgisayarları için General Mobile tarafından kabul edildiğini duyurdu. 2015 yılında, Türkiye'de yürütülen "FATİH projesi" kapsamında yaklaşık 700,000 Türk öğrenciye bu tablet bilgisayarlardan dağıtılacak. Öğrencilere tablet dağıtma konusunda dünyanın en büyük anlaşması olduğu düşünülen proje, okullara ve öğrencilere tablet bilgisayarları da içeren yüksek kalitede eğitim alt yapısı sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülüyor.


    "FATIH" projesi kapsamında 2016 ila 2020 yılları arasında ülke çapında yaklaşık 10.6 milyon tablet bilgisayarın dağıtılması planlanıyor.


    General Mobile etab5, 10.1 inç boyutunda, OTA (Over-the-Air) ve MDM (Mobile Device Management) destekli Android 5.1/Lollipop işletim sistemine sahip bir tablet bilgisayardır ve hızlı kablosuz internet bağlantısı donanımlı sınıflarda kullanım için idealdir. Wacom'un stylus'u, tablet bilgisayarın taşıyıcısında göze çarpmayan şekilde tutulur ve öğrenciler ne zaman kullanmaya ihtiyaç duyarlarsa hemen yerinden çıkarılabilir. Benzersiz doğruluk, hız, basınca duyarlılık ve hızlı yanıt ile, kağıt üzerinde kalem kullanımına yakın deneyim sunar; son teknoloji bilişim alt yapısının avantaj ve verimliliğinden faydalanarak öğrencilerin ödevlerine odaklanmasına yardımcı olur.


    Wacom Ltd. genel müdürü ve CEO'su Masahiko Yamada, "Wacom'un dijital kalem çözümü, öğrencilerin hayal gücünün kıvılcımlarını yakalamalarına ve General Mobile etab5 kullanarak çalışma kalitelerini iyileştirmelerine kuşkusuz yardımcı olacaktır," dedi.




    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Türkiye Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title