Haberler

Fatih Projesi

Milli Eğitim Bakanlığınca Eğitimde Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında Artvin'de, 489 dokuzuncu sınıf öğrencisine tablet bilgisayar dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığınca Eğitimde Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında Artvin'de, 489 dokuzuncu sınıf öğrencisine tablet bilgisayar dağıtıldı.

Artvin Merkez Fen Lisesi'ndeki törende konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulcelil Kahveci, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullardaki teknolojik altyapının iyileştirilmesi, bilişim teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde derslerde etkin kullanımı için Fatih Projesi'nin, Milli Eğitim Bakanlığınca 2010 yılından itibaren uygulanmaya konulduğunu, Ulaştırma Bakanlığınca desteklendiğini belirtti.

Fatih Projesi ile ortaöğretim kurumlarından başlanarak ülke genelindeki tüm okulların dersliklerine LCD panel etkileşimli tahta ve internet ağ altyapısı sağlandığını aynı zamanda her öğretmen ve öğrenciye tablet bilgisayar verildiğini ifade eden Kahveci, şunları söyledi:

"Proje kapsamında Artvin'de 38 ortaöğretim kurumundaki 713 dersliğe etkileşimli tahta ve internet ağ altyapısı kurumu tamamlandı. Öğretmen ve öğrencilerimize 2 bin 635 tablet dağıtımı yapılmıştır. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında ilimizdeki 50 okulumuza daha etkileşimli tahta ve internet ağ altyapısı kurumu çalışmaları devam etmektedir. Etkileşimli tahta kurulan okullarımızda görev yapan öğretmenlerimize eğitimde teknoloji kullanımı kursları düzenlenmiştir. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için eğitimin her alanında olduğu gibi teknolojinin kullanımı konusunda da tüm imkanlarını bizler için seferber eden Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Hasan Ongu ile Kahveci, Fen Lisesinde öğrenim gören 120 öğrenciye tablet bilgisayar dağıttı.

İl merkezindeki Artvin Anadolu Lisesine 102, İskebe Anadolu Lisesine 102, Kazım Karabekir Anadolu Lisesine 94, Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesine 71 olmak üzere 789 tablet bilgisayar öğrencilere dağıtıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Artvin Merkez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title