Haberler

Fatih Ortaokulunda Öğrencilere Meslek Tanıtımı

Güncelleme:

Batman Fatih Ortaokulunda 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik Mesleki Tanıtım Semineri düzenlendi.

Batman Fatih Ortaokulunda 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik Mesleki Tanıtım Semineri düzenlendi. Okulun rehber öğretmenleri Elif Karaca ve Yeter İnanç öncülüğünde gerçekleştiren programa 150 öğrenci katıldı.

Meslek Tanıtım Seminerinde, Avukat Ramazan Kalkan, Doktor Erol Uğur, Polis Erol Akça, Eczacı Adnan Bayhan, Kimya Mühendisi Sena Türkoğlu, Çevre Mühendisi Ayla Öngören ve Gazeteci Ubeyd Baş mesleklerine ve çalışmalarına ilişkin sunumlarda bulundu.

Meslek mensupları ne iş yaptıkları, mesleklerinin geleceği, meslek eğitimlerinin verildiği yerler, iş bulma olanakları, meslekte ilerleme ve uzmanlaşma, mesleğin zorlukları, çalışılan ekipman ve söz konusu mesleklerde başarılı olabilmek için lise eğitiminde edinilmesi gereken becerilere ilişkin bilgi verirken öğrenciler sorularına cevap bulmaya çalıştı.

3 saat süren programın ardından konuşan Okul Müdürü Mehmet Özen öğrencilere rehberlik konusunda benzer çalışmalarının devam edeceğini belirtirken mesleklerinin tanıtımıyla öğrencileri bilgilendiren katılımcılara teşekkür ederek uğurladı.

Kaynak: Haberler.Com / Eğitim

Ramazan Kalkan Batman Akça Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title