Haberler

Fatih Erbakan: Türkiye'yi, İsrail'in Vilayeti Yapmak İstiyorlar

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Türkiye'nin ilerde büyük İsrail'in bir vilayeti yapılmak istendiğini iddia ederek, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan gelişmelerin nedeninde de bu durumun etkisi olduğunu savundu.

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, 54'üncü Hükümetin Başbakanı ve Saadet Partisi Genel Başkanları'ndan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ölümünün 5'inci yıldönümünde Elazığ Belediyesi ile Erbakan Vakfı İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Erbakan'ı Anma ve Anlama' konferansına katıldı. Kültürpark Mamüratül Aziz Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa milletvekili Ömer Serdar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansta merhum Erbakan'ın hayatından kesitler anlatan Dr. Fatih Erbakan, gündeme ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan gelişmeler ile Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin birbirine benzer olduğunu savunan Erbakan, tüm bu gelişmelerin Büyük İsrail kurulması için gerçekleştirildiğini iddia etti.

Büyük İsrail'i kurmak isteyenlerin Türkiye'yi de bir vilayet olarak buraya bağlama amacı içerisinde olduğunu savunan Erbakan, "Şu anda Ortadoğu'da ve İslam coğrafyasında yaşanan olaylara baktığımızda, Erbakan hocamızın 20-30 sene evvel yaptığı konuşmalarda bu konulara temas ettiğini görüyoruz. Ben diyorum ki bir insanın söylediği 10 sözden 9'u gerçek olmuşsa, o insanın söylediği onuncu sözün de gerçek olma ihtimali çok yüksektir. İnşallah gerçek olmasın. Erbakan hocamızın söylediği 10. söz bildiğiniz gibi büyük İsrail'in kurulması ve Türkiye'nin de büyük İsrail'e vilayet yapılmasıydı. Cenabı Allah muhafaza buyursun fırsat vermesin diyoruz fakat yaşanan gelişmeleri de bütün ciddiyetiyle ele alıyoruz. Nedir şu andaki mevzu. Büyük İsrail'in kurulması için küçük Müslüman devletler kurulacak. Küçük Müslüman devletlerin kurulabilmesi için savaşlar devletler arasında değil devletlerin kendi içinde çıkarılacak. Yani Müslüman ülkelerde iç savaşlar yapılacak. Peki bir ülkenin kendi içinde iç savaşın olabilmesi için ne yapılması lazım, kardeşi kardeşe kırdırmak lazım. Bunun yapılabilmesi için mezhep çatışması ve mikro milliyetçilik mikrobu yani Kürt Türk'e düşman olacak, Türk Arap'a düşman olacak, Sunni Şii'ye düşman olacak, Sunni dünyası kendi içerisinde parçalara ayrılacak Şii dünyası kendi içerisinde parçalara ayrılacak ki kardeş kardeşi vursun ve Müslüman ülkeler daha küçük parçalara bölünsün. Dolayısıyla yüzlerce seneden beri yürüttükleri böl ve yönet stratejilerini aynen şu anda hayata geçiriyorlar. Hatta şu anda bu strateji böl ve yönetin de ötesine geçmiş, böl ve yut stratejisi haline gelmiş durumdadır. Öyleyse biz ne yapacağız. Aynen Erbakan hocamızın yaptığını yapacağız. Onlar bölüp parçalayıp yutmak istiyorlarsa biz tam tersine birleştireceğiz, ümmet kardeşliğini İslam Birliği şuurunu yaygınlaştıracağız, Türkiye'nin öncülüğünde 2 milyarlık İslam alemini, 60 tane Müslüman ülkeyi bir araya toplayıp İslam Birliği'ni kuracağız inşallah" diye konuştu.

- Elazığ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necmettin Erbakan Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (2)

Erbakan Vakfı:

Milli görüşün umudu Fatih Erbakan!

0
0
yanıtYanıtla
tambirlik:

Haydi putin... Tavuk her gün bir yumurta yapıyor... Siz önce miletinizi şu dershane mafyasindan kurzatinizda.devlet okullarına önem verin. Neden o zaman devlet okullu var. Eğitimsiz halkla herşey çıkar...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title