Haberler

Fatih Çintimar "Madem Biyolojik Pasaportta Sıkıntı Vardı, Olimpiyat Öncesi Neden Açıklamadılar"

(özel) Fatih Çintimar "Madem biyolojik pasaportta sıkıntı vardı, olimpiyat öncesi neden açıklamadılar"

"Türkiye Atletizm Federasyonu olarak böyle bir şeyden haberdar değiliz"

"Sporcular kazandığı ile övünebilmeli"

"Hukuki süreç bitmeden kimseye siz suçlusunuz veya değilsiniz deme hakkına sahip değiliz"

Dünya Anti Doping Ajansı'nın (WADA) raporunda 2012 Londra Olimpiyatları Şampiyonu Milli Atlet Aslı Çakır Alptekin'in rüşvet verdiğine dair resmi açıklama sonrası Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar konuyu Doğan Haber Ajansı'na (DHA) değerlendirdi.

Çintımar; "Bizim kendi disiplin kurulumuzun yapmış olduğu araştırma ve rapor çerçevesinde biyolojik pasaportla ilgili herhangi bir sıkıntısının olmadığını veya ceza almaya kaydedeğer biz sorunun olmadığını belirledi. Bunu belirledikten sonra da biz kararı Dünya Atletizm Federasyonu'na (IAAF) ve Dünya Anti Doping Ajansı'na (WADA) bildirdik. Daha sora da IAAF, WADA aracılığı ile dava açarak bu işin üzerine gitti ve bizim verdiğimiz kararın aksine bir karar için yaklaşık bir buçuk yıldır uzatma yaparak karar çıkaramadılar. Daha sonra gizlilik anlaşması çerçevesinde bir karra çıkararak 8 yıllık bir ceza açıkladılar ama bu ceza ile ilgili de net yaptırımlar tarafımıza bildirilmedi çünkü bununla ilgili ne madalya teslimi ne de madalya istenmesi bugüne kadar gerçekleşmedi. Biz bu sürecin henüz tamamlanmadığını düşünüyoruz ama bugün gazetelerde okuduğumuz IAAF'ın yayınlamış olduğu rapora baktığımızda bu süreç için evet doğrudur. Aslı Çakır Alptekin olimpiyattan sonra dopingli olmadığını belirtmiştir WADA tarafından da kendisine ödülleri taktim edilmiştir. Aylar sonra da biyolojik pasaporttan takıldığını ifade etmişlerdir. Madem biyolojik pasaportta sıkıntı vardı, olimpiyat öncesi neden açıklamadılar. Olimpiyat öncesi açıklasalardı Aslı Çakır Alptekin gidip koşmazdı. Yani olimpiyatta şampiyon olursanız böyle bir şey açıklarız mıydı bilmiyorum. Şuanda da bununla ilgili süreç hem bizim disiplin kurulunda hem WADA'da hem de hukuk kurullarımızda devam ediyor. İnşallah hukuki anlamda da bunun süreçleri açıklanır, gerekli olan öngörüyü görmüş oluruz" dedi.

"TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU OLARAK BÖYLE BİR ŞEYDEN HABERDAR DEĞİLİZ"

Aslı Çakır Alpetekin'in eşi ve antrenörü İhsan Alptekin tarafından yapılan WADA'dan düzeltme bekliyoruz açıklaması ile ilgili de konuşan Başkan Çintimar, "Ben de biraz önce o konuyu internetten okudum. Söylenilenlerin doğru olmadığını beyan ediyor. Herhangi bir para vermediklerini, böyle bir anlaşma yapmadıklarını beyan ediyor. Biz de Türkiye Atletizm Federasyonu olarak böyle bir şeyden haberdar değiliz" dedi.

"SALONUN İSİM MERCİİ GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'DIR"

Atletizm salonuna verilen Aslı Çakır Alptekin isminin değişip değişmeyeceği konusu ile ilgili de bilgi veren Çintimar, bu konunun Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın konusu olduğunu dile getirdi.

Başkan Çintimar şu ifadeleri kullandı "Salonla ilgili herhangi bir isim değişikliği şu anda söz konusu değil. Eğer böyle bir konuda kesinlik olur, sporcumuzda doping olduğu kesinleşir ve bununla ilgili olarak IAAF ile WADA bu iş resmi olarak bitmiştir derse o zaman bu konu ile ilgili isim veren merciimiz Gençlik ve Spor Bakanlığımızdır. Gençlik ve Spor Bakanlığı bir çalışma yapacaktır. Şu anda bizim isim değişikliği ile alakalı bir çalışmamız söz konusu değildir. Çünkü tamamlanır oraya da madalyanın iadesi ile ilgili yazı gelir, insanlara bir açıklama yapılır ondan sonra da gereken bir şey varsa da bunu da Gençlik ve Spor Bakanlığımız girişim yapacaksa yapar."

"SPORCULAR KAZANDIĞI İLE ÖVÜNEBİLMELİ"

Rüşvet ve doping olayında bu işin en tepeden aşağıya kadar giderek temizlenmesi gerektiğini savunan Başkan Çintimar, Eğer dünyadaki sporun en tepesindeki birimin insanlardan rüşvet istediği iddiası gerçekse bu gerçekleşir bunun da sonucunda hukuki sonuç olarak evet insanlardan rüşvet istenmiştir ifadesi kullanılır ve netleşirse, bugünkü bilgilere göre de net gözüküyor; o zaman bu işin en tepeden aşağıya bu kirlenmişlikle yürümeyeceği yeniden bir düzenleme yeniden IAAF'ın da WADA'nın da bu konuların üzerine sonuna kadar giderek temizlemesi gerekiyor. Çünkü sporcular kazandığı ile övünebilmeli. Aksi halde böyle rüşvetle falan bir şeyler oluyorsa sporun hiç bir anlamı yok. Amatörlüğün hiç bir anlamı yok. onun için be bu düzen içerisinde bu işin sonuna kadar yanlış olduğuna inanıyorum. Bir an önce IAAF'ın da WADA'nın da bu anlamda yapılacak bütün adımları atıp gereğini yapması gerekiyordu. Çünkü Türkiye'de dopingler ile ilgili bizden önceki federasyon başkanımız da gereğini yapıp istifa etmiştir. Daha sonrasında biz göreve geldiğimizde 25 tane antrenöre bunların 10 tanesi ömür boyu olmak kaydıyla diğerlerine 2 yılla 4 yıl arasında hak mahrumiyeti vermişiz TAF Disiplin Kurulu olarak. Bu şekilde dünyada temizlik için kararlı mücadeleyi kimse yapmadı diye konuştu.

Çintimar sözlerini Rus sporcuların kollanmak istenmesi ve doping testlerinin gizlenmesi için yapılan çalışmalara da değinerek tamamlarken; Burada eğer Ruslar korunmak isteniyorsa Türkler neden yakılmak istendi Madem koruma orada varsa, buradaki bir kirlenmişliktir şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aslı Çakır Türkiye Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title