Haberler

Fatih Belediye Başkanı Demir O Otel 3 Yıldır Mühürlüydü, Daha Büyük Facia Olabilirdi

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL / İSTANBUL DHAVezneciler'deki bombalı saldırıda hasar gören Şehzadebaşı ve Damat İbrahim Paşa Camilerini ziyaret eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir 'Camilerde çok büyük hasar yok. Patlamanın olduğu yerdeki otel, 3 yıldır mühürlüydü daha büyük bir facia olabilirdi" dedi.

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL / İSTANBUL DHA

Vezneciler'deki bombalı saldırıda hasar gören Şehzadebaşı ve Damat İbrahim Paşa Camilerini ziyaret eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir 'Camilerde çok büyük hasar yok. Patlamanın olduğu yerdeki otel, 3 yıldır mühürlüydü daha büyük bir facia olabilirdi" dedi.

Patlama nedeniyle hasar gören camileri ziyaret edip inceleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir 'Üzüntülüyüz Sultanahmet' teki birinci bombanın etkisi tam silinmek üzereyken turizmin kalbi Kapalıçarşı, Beyazıt, Laleli bizim ticaretimizin olduğu yerler, hepimizin başı sağ olsun. Bunun biran öce atlatılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Camilerde hasar var fakat çok önemli değil bunlar aşılabilecek şeyler. Patlamanın olduğu yerdeki otel yapılırken bazı sıkıntıları vardı. Arka tarafta Osmanlı dönemine ait bir hamama müdahale edilmişti . Şüphesiz tarihi bir hamam, birde kurulun onaylamadığı bir proje de uygulanmıştı. Kaçak 2 katı kaçak yapılmıştı. Dolayısı ile biz orayı mühürlemek zorunda kaldık. Orası 3 yıldır mühürlü duruyor. Şüphesiz bir otelin mühürlü yada kapalı olmasını istemeyiz ama böyle büyük bir felaketin önüne geçmiş olması da bizi en azından sevindiriyor. Yoksa Allah korusun büyük bir sıkıntı olabilirdi tam o otelin hemen önünde patlamış. Birde Sultanahmet'teki Alman turistlerin olduğu katliamda o bombalamadan sonra bir daha turistlere yönelik bir şey olmaması bizi sevindiriyor. Şşehitlerimiz var, acılarımız var ama bunlardan biran önce kurtuluruz diye düşünüyorum ' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Demir Sultanahmet Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title