Haberler

Faslı Yahudi: Müslümanların Dikkatsiz Yediği Her Hurma, Filistin'e Kurşun Oluyor

Güncelleme:

Faslı Yahudi aktivist Sion Osidon, ramazanda ülkenin büyük kentlerinde broşür dağıtarak İsrail hurmalarını boykot kampanyası yürütüyor. İsrail hurmalarının orduyu finanse ettiğini ifade ediyor.

Faslı Yahudi aktivist Sion Osidon, ramazan ayında ülkenin büyük kentlerinde broşür dağıtarak İsrail hurmalarını boykot kampanyası yürütüyor.

Faslı gençlerle birlikte büyük kentlerdeki çarşı ve pazarları dolaşan Osidon, "Siyonistlerin hurmasını boykot edin. Filistinlilerin kalbine saplanacak bir kurşunun parasını da siz vermeyin." sözleriyle kampanyasına destek istiyor.

"İSRAİL HURMASI İSRAİL ASKERİNİ FİNANSE EDİYOR"

AA muhabirine konuşan Yahudi aktivist, Filistinlilere karşı işlediği suçlardan dolayı İsrail'den hesap sorulması çağrısında bulunurken, "İsrail hurmasına verdiğimiz parayla işgali finanse ediyor ve Siyonizm'in bütçesine katkıda bulunmuş oluyoruz. Siyonizm'in bütçesinden askeri bütçeye ayrılan payın önemini de hepimiz biliyoruz." dedi.

Osidon, ramazan ayında bolca tüketilen hurma konusunda İsrail aleyhine başlattığı kampanyanın yanı sıra Filistin sorunu için Fas'ta düzenlenen hiçbir etkinlikten geri durmadığını dile getirdi.

Yahudi aktivist Osidon, söz konusu çalışmalarını da İsrail üzerinde ekonomik ve siyasi baskı oluşturarak, Filistin topraklarındaki işgale son verilmesi hedefiyle 2015'te kurulan "Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar" (Boycott, Divestment ve Sanctions) hareketinin Fas şubesi üyeleriyle yürüttüğünü söyledi.

"HURMALARIN İSRAİL'DEN İTHAL EDİLDİĞİ GİZLENİYOR"

Fas'ın en büyük kenti Kazablanka'daki hurma satan dükkanları dolaşan Osidon, en iyi hurma türünden Medjoul'un İsrail'den ithal edildiği bilgisinin pek fazla bilinmediğini vurgulayarak, esnafa konuya dair bilgilendirici broşürler dağıttıklarını belirtti.

Aslında Fas'a ait olan Medjoul hurma türünün İsrail tarafından çalındığı bilincini yaymaya çalışan Osidon, bu hurmaların "Güney Afrika" değil İsrail'den geldiğini ifade etti.

Osidon, konuya dair bilgilendirme broşürlerinde şu ifadeleri kullandıklarını söyledi:

"HIRSIZLARA KARŞIYIZ"

"Bizler iki taraftan hırsızlıkla karşı karşıyayız. Siyonistler, Fas asıllı bu hurmaları çaldıkları Filistin topraklarında yetiştiriyor. Faslı bazı tüccarlar ise bu hurmaların İsrail'den ithal edildiğini gizlemek için kutuların üzerine 'Güney Afrika'dan ithal edilmiştir' etiketlerini yapıştırıyor. İsrail ürünlerini pazarlarımızda halka sunmakla Siyonistlerin işlediği suçlara ortak oluyor ve Filistin davasına ihanet etmiş oluyoruz."

Fas Hükümet Sözcüsü Mustafa el-Halfi, 16 Haziran'da düzenlediği basın toplantısında Fas'ta satışa sunulan İsrail hurmalarının başka ülkelerden dolaylı olarak ithal edildiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Filistin İsrail Fas Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (67)

bana ne araptan kardeşim:

Araba kurşun değmesin diye ben niye hurma yemiyorum arkadaş. Arabın güvenliği bana niye dert oluyor ki. 100 milyon arap bir araya gelip de 5-6 milyonluk yahudiye söz geçiremiyorsa hurmanın kabahati ne? Hurmamı alııııır, aslanlar gibi yerim.

20
19
yanıtYanıtla
bir ırkçı lafı öğrenmişsiniz o kadar:

Doğruyu yazınca niye ırkçı olunuyor ki. . . Yorumda gerçekler yazılmış, buna sadece ırkçı mısın acaba diye cevap verilmez. Bilgin varsa bilginle cevap verirsin, o kadar. Ha, ırkçı mıyım, yerine göre evet. Çünkü milletimi seviyorum, ırkımı seviyorum. Suç mu bunlar? Irkçıysam da sana ne?

yanıt6
yanıt3
normaldir:

Bu sayfalarda pkklı kadar da arap var anlaşılan. Yukarıdaki yorumu beğenmemişler araplar.

yanıt2
yanıt3
yorumcu:

''Ne bilgisi ne doğrusu. . . '' diye başlayan bilgi yüklü (ha ha haaaaa) yoruma bayıldım. Bu bilgileri sadece internet değil taa 11. yüzyıllardan beri herkes biliyor, ama sen açıp tarih okumamışsın ki hala bilgiyle karşılık veremiyorsun bak.

yanıt0
yanıt1
volan dişlisi:

arabı boşver akp olarak israille barıştık her türlü yenir bu hurma.

yanıt3
yanıt1
NURİ:

YAHUDİ MALI DİYE KOLALARI ALIP YERE DÖKEN CAHİL TÜRK YOBAZI, BU RAMAZAN 150 MİLYON DOLARLIK YAHUDİ HURMASI YEDİ. . . BENDE YİYORUM, VOTKA İLE SÜPER GİDİYOR

12
25
yanıtYanıtla
Milli Olmak:

Deterjanı yahudi üretti alma. Telefon alma. Kola içme. Madensuyu içme. Uçakları yahudi üretti binme. Müslüman. Tembel tembel otur. Hiçbirşey üretme. Çalışma. Ancak birbirini katletmekle uğraş. Dünya ekonomik sistemi içinde hiçbir gücün olmasın. Silah üretme. Yahudilere Hristiyanlara ve diğerlerine alenen küfret ama gizliden de onlara uşaklık et. Tüm kaynaklarını sömürmelerine izin ver. Gericiliği ve fakirliği din diye pazarla. Sonra tek yapacağın onu alma bunu alma boykot et. Böyle çaresiz çırpın dur.

23
12
yanıtYanıtla
yiyyelim:

ben hurmamı yerim banane araplardan

14
16
yanıtYanıtla
salak:

sen yaşama zaten

yanıt5
yanıt4
MEHMET:

SENİN YAHUDİ OLDUĞUNDAN ŞÜPHELENİYORUM. BU İŞ MÜSLÜMANLARIN İŞİ SADECE ARAPLARIN DEĞİL CAHİL AZICIK İLİM ÖĞREN.

yanıt6
yanıt2
Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title