Haberler

Fas'ta Hükümet Kurma Çalışmaları

Fas'ta Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) seçim sonuçlarını ve hükümet kurma çalışmalarını değerlendirmek üzere olağanüstü toplantı düzenledi.

Fas'ta Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) seçim sonuçlarını ve hükümet kurma çalışmalarını değerlendirmek üzere olağanüstü toplantı düzenledi.

Sale kentindeki Mevla Raşid Spor Enstitüsü'nde düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısında konuşan PJD Genel Başkanı Abdulilah Benkiran, parlamento seçimlerinde elde ettikleri başarıyı "ülkenin zaferi" şeklinde değerlendirdi.

Partisinin hükümet kurma çalışmalarının "şeffaf" bir şekilde devam ettiğini belirten Benkiran, "Vatandaşı kucaklayan şeffaf ve temiz bir hükümet ile ülkedeki reform çalışmalarına devam edeceğiz." dedi.

Benkiran, şunları söyledi:

"Bütün çalışmamızı vatanın çıkarlarını önceleyerek gerçekleştiriyoruz. Parti olarak bu toplumun bir parçasıyız. Kendimizi halktan soyutlamayacak ve halka karşı otoriter tavır takınmayacağız. Vatandaşımız bizden ve partimizden bir an önce hükümeti kurmamızı ve hizmete başlamamızı bekliyor."

Benkiran, konuşmasında İstiklal Partisi (İP), İlerleme ve Sosyalizm Partisi'nin (PPS) hükümete katılmak istediklerini belirterek, seçimlerde milletvekili çıkarma başarısı gösteren her parti ile görüşeceklerini kaydetti.

Fas'ta 7 Ekim'de yapılan parlamento seçimlerinde, PJD en çok oyu alarak seçimi birinci parti olarak tamamlamıştı. Fas Kralı 6. Muhammed de seçimde zafer kazanan PJD Lideri Benkiran'ı yeni hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Fas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title