Haberler

Faruk Güllüoğlu, Almanya'da Baklava Üretim Tesisi Açıyor

Güncelleme:

Türkiye'nin en büyük baklava zincirlerinden Faruk Güllüoğlu, Almanya'da üretim için gün sayıyor

Baklava devi Faruk Güllüoğlu, Türkiye'deki mağazalaşma atağını sürdürürken rotayı yurtdışına da çevirdi. Almanya'da baklava üretim tesisi kurmak için hazırlık yapan marka, 100 restorana yetecek kadar üretim yapmayı planlıyor.

Faruk Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, şu anda Azerbaycan'da 2, Kıbrıs'ta 1 tane olmak üzere yurtdışında 3 restoranları bulunduğunu belirterek, Almanya'da üretim tesisiyle 2017 yılında yurtdışında atılıma geçeceklerini söyledi.

Yeni kafe restoran konsepti geliştiren Faruk Güllüoğlu, bu konseptte tatlı yanında yemek ve içecek açısından da geniş bir menü oluşturdu.

Almanya'da bu yeni mağaza konseptiyle yayılmak istediklerini dile geiren Güllü, "Kuzeybatı'da Düsseldorf'a yakın bulunan Bochum kentine yaptığım seyahatte bölgenin ticaret ve sanayi odası başkanlarıyla görüşmem sonrasında bu yatırım fikri ortaya çıktı. Onlar kesinlikle markamızı şehirlerinde görmek istiyorlar. Her türlü arsa ve yatırım teşvikini veriyorlar. Biz de üretim için hazırlık yapıyoruz. 2017 ikinci çeyreği itibariyle tesisimizi kuruyor olacağız. Mağaza için de franchise vereceğiz" bilgisini paylaştı.

100 MAĞAZAYA ÜRETİM

Güllüoğlu'nun Almanya Bochum'daki tesisi 5 bin metrekare üzerine inşa edilecek. 4.5 milyon euro yatırımla hayata geçirilecek olan üretim tesisinde 10 yıllık süreçte 100 mağazaya yetecek kadar üretim kapasitesine ulaşılması hedefliyor. Faruk Güllü, Kuzeybatı Almanya'nın 40 milyonluk nüfusuyla potansiyel vaat ettiğini anımsatarak, şunları söyledi:
"Belçika ve Avusturya sınırına yakın bir bölge. Biz 100 mağazayı besleyecek üretim yapmak istiyoruz."

EKİP HAZIRLIĞI

Faruk Güllüoğlu'nda Almanya yatırımı için şimdiden ekip hazırlığı yapılıyor. Faruk Güllü, üretimde hammaddede fıstık harici diğer içeriği Almanya'dan sağlayacaklarını belirtti. Güllü, Almanya'dan sonra Amerika, Suudi arabistan ve Kuveyt gibi ülkelere de açılmak istediklerini dile getirdi.

MAĞAZA ATAĞINDA

Güllüoğlu'nun Türkiye'de mağaza sayısı 68'e ulaşmış durumda. Güllü, yapım aşamasındaki 7 restoranın daha yolda olduğunu belirterek, Antalya'da beş tane restoran açılacağını, İstanbul'a yakın şehirler yanında İzmir ve Ankara mağazalarının da yolda olduğunu aktardı.

Faruk Güllü, başta baklava olmak üzere tatlı tüketiminin zirve yaptığı Ramazan ayı için de şimdiden hazırlıklara başladıklarını belirterek, "Yaz aylarında tatlı tüketimi düşüyor ama Ramazan'ın yaza denk gelmesi sektörü hareketlendiriyor. Baklava satışları iki katına çıkarken cirolarımız yüzde 60 artıyor. Ramazan için iki ay öncesinden hazırlanıyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Faruk Güllüoğlu Azerbaycan Türkiye Almanya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

seba:

Baklava;, guzel , kaliteli yapilirsa ulkemizin tanitimi icinde guzel bir gelisme. aslinda ulkemizde maras dondurmasi fabrikalari da olmali yabanci marka icinde ne oldugunu bilmedigimiz dondurmalardan biktik ben onlari yemiyorum Yerli mali her zaman daha iyidir. orjinal halleri korunup milli urunlerimizi yurt disinda da satisa sunarsak cok iyi olur.

1
0
yanıtYanıtla
başbakan sarıgül:

offfff canım cekti . . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title