Haberler

Faruk Çelik: Kıdem Tazminatı Başka Bahara Kaldı

Güncelleme:

Uzun zamandır gündemde olan yeni kıdem tazminatı düzenlemesi tarafların anlaşamaması nedeniyle rafa kaldırıldı.

Çalışma hayatını yakından ilgilendiren kıdem tazminatı konusu düzenlemesi rafa kalktı. Yaklaşık 11 milyon çalışanı ilgilendiren yeni düzenlemede bireysel hesaba dayanan bir kıdem tazminatı sistemi oluşturulması amaçlanıyordu.

"BAŞKA BAHARA KALDI"

Fakat tarafların uzlaşamaması sonucunda kıdem tazminatında yapılması ön görülen düzenlemeler rafa kalktı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Kıdem tazminatı konusunda taraflar cesur bir adım atamadı. Bu nedenle başka bahara kaldı" dedi.

KAMUYU BÜYÜTMEYECEĞİZ

Öte yandan kamuya alınacak yeni çalışanlarla ilgili olarak da konuşan Bakan kamuyu büyütmek gibi bir planları olmadığını söyledi. Çelik, "Tekrar kamuyu büyütmek gibi bir amacımız yok. Kamuda çalışan işçi sayısı 350 bindi, şimdi 170 bin civarında. Kamuda toplam çalışan sayısı yaklaşık 3 milyon, bu yüksek bir rakam değil" ifadelerini kullandı.

KIDEM TAZMİNATI NEDİR?

1475 sayılı İş Kanunu'nun 14'üncü maddesine göre, 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde çalışanlar işverenlerinden, İşverenin haklı bir sebep olmadan işten çıkartması, işçinin haklı bir sebeple işi bırakması, erkek çalışanların askerlik için işi bırakması, emekli olmak amacıyla işçinin işi bırakması, emeklilikle ilgili diğer şartları tamamlayıp, emeklilik yaşını evinde beklemek amacıyla işçinin işi bırakması, kadın işçinin evlendikten sonraki bir yıl içinde işi bırakması, işçinin ölmesi gibi durumlarda alınan tazminat türüne kıdem tazminatı deniyor.

ERDOĞAN 'ANLAŞIN GELİN' DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan kıdem tazminatı konusunda "Kıdem konusunda, söyleyeceğim son derece net: Aranızda anlaşın. Bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Siz aranızda anlaşın, biz üzerimize düşeni anında yerine getirmeye hazırız. başından beri aranızda uzlaşma olmasını bekliyoruz." açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Faruk Çelik Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (29)

tam35muratmetin1977@hotmail.com:

alsaydınya kıdem paralarımızıda bi o kalmıştı.kutulara istiflerdin sıra sıra.yatcak yerinizi yok olum donumuza kadar soydnuz artık başka bişey kalmadı..

39
4
yanıtYanıtla
AHMET AYDINcosar.@hotmail.com:

SEÇİMLERDEDE BAŞKA BAHARDA VERİRİZ OYLARI

36
3
yanıtYanıtla
E.Y.T MAĞDURUyozgat@hotmail.com:

faruk çelik ten bi cacık olmaz.

33
3
yanıtYanıtla
faydası nedirine yaptıfikret_601121@hotmail.c:

bu adam türkiyenin,asgari ücretlinin emeklilikte yaşa takılanların lehine asla çalışmıyor..peki nereye çalışıyor..cevap: ayakkabı kutusuna

26
5
yanıtYanıtla
maliksalsa0707h@hotmail.com:

DURMAK YOK.GARIBANI EZMEYE DEVAM...

28
2
yanıtYanıtla
tam35muratmetin1977@hotmail.com:

çok gaddar bi insansın faruk çelik.insanı açlıktan sürüm sürüm süründürürsün sen.sicilyalı mafya babaları bile sizin kadar gaddar değildi.onlar zendinleri soyardı sizde gariban işçiyi.Allah yanınıza bırakmıcak ben buna inanıyorum..

26
2
yanıtYanıtla
tarıktrkcll06@yahoo.com:

BU HÜKÜMETİ BİTİRECEK TEK GÜÇ İŞÇİDİR.BIRAKIN KIDEMİ DAHA ZAM ALAMAYAN TAŞERON İŞÇİLER BİRLEŞİN ARTIKKKKKKK

26
2
yanıtYanıtla
gadahorlugadahorlu@hotmail.com:

dünya ölçeğinde ençok taşeron Türkiye'de var.bu bir tesadüfmü,yeter insanların hakkını yediğiniz,birazcık'taöbür dünyadaki halinizi düşünün....

yanıt0
yanıt0
KAĞANseldaugur7980@gmail.com:

TAŞERON İŞÇİLER KADROYA ALINACAKTI,GEÇEN SENE FARUK BEY RAMAZAN AYINDA TOPLANACAĞIZ DEYİP KADRO MÜJDESİ VERMİŞTİ.AMA RAFA KALKTI.DEMEK Kİ NEYMİŞ? HEPSİ SEÇİM YATIRIMIYMIŞ..

24
3
yanıtYanıtla
mehmet günaymehmet-gunay53@hotmail.com:

iyi oldu yoksa kıdemi eriteceklerdi,yinede oy yok faruk bey gıcık ettin işçiyi.

20
1
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title