Haberler

Faruk Çelik - İstanbul merkezli operasyon -

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Çeşitli oyunlarla mağlup edemediğiniz Recep Tayyip Erdoğan'a 'bir çizik atar mıyız' diye seçim öncesinde bazı oyunlar, bazı olaylara sebebiyet verirseniz bu, inandırıcılığınızı ortadan kaldırır" dedi.

Çelik, Şanlıurfa'da TOKİ tarafından yapılacak 400 yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'nın yeni bir hastaneye kavuştuğunu belirterek, Sağlık Bakanlığı'nın kentte yaptığı tek yatırımın bu olmadığını söyledi.

Şanlıurfa'da yürütülen diğer sağlık hizmetlerinden de söz eden Çelik, bunların yanı sıra kentte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında 4 bin 150 dersliğin inşaatlarının sürdüğünü belirtti.

En önemli projelerinin, "millete kardeşliğini yeniden hatırlatma" projesi olduğunu aktaran Çelik, şöyle konuştu:

"Kardeşliğimizi pekiştirecek birçok adım attık, artık 'sen, ben' yok, 'biz' varız. Biz varız anlayışıyla Allah'a şükür çok güzel gelişmeler oluyor, çok şükür anneler ağlamıyor, gelinler ağlamıyor, evlatlar öksüz kalmıyor. Bu gelişmeler tabi ki bir iradenin ürünüydü, biz milletin kardeşliğine inanıyorduk ve bu adımları cesur bir şekilde attık ve Allah'a şükür bugün doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden bütün vatandaşlarımızın bu birlik ve beraberlikten memnuniyetini görüyoruz."

Bakan Çelik, Türkiye'nin normalleştiğini, yatırımlar yapıldığını aktararak, çözüm sürecinden, "asrın projesi" Marmaray'dan ve IMF'ye olan borcun bitmesinden birilerinin rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Türkiye'nin istikrarının ve itibarının her şeyin üzerinde olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, şunları kaydetti:

"Bu hükümet ne yaptığını, nasıl yaptığını açık ve şeffaf bir şekilde bütün icraatlarını ortaya koyuyor ama burada bir hedef var, siyasette rakibinizi sandıkta mağlup edeceksiniz. Sandıkta mağlup edemeyip, çeşitli oyunlarla mağlup edemediğiniz Recep Tayyip Erdoğan'a 'bir çizik atar mıyız' diye seçim öncesinde bazı oyunlar, bazı olaylara sebebiyet verirseniz bu, inandırıcılığınızı ortadan kaldırır. İki yıl önce varsa bir hırsız çıkarırsınız ortaya, bu devlet, bu hukuk bunun hesabını sorar ama seçime iki buçuk ay kalmış yaşanan hadiselerle amaç, sandıkta yenemediğini çeşitli lekelerle milletin kafasında 'şüpheli adam konumuna getirebilir miyim' şeklinde olursa tabi ki burada çok farklı değerlendirmeler, hususlar devreye girer."

Bakan Çelik, muhalefetin de seçimlerde konuşabileceği bir şeyinin olmadığı, Türkiye'nin içerisinde bulunduğu sürecin bir başka hedefinin de muhalefete propaganda için koz vermeye yönelik olduğunu dile getirdi.

- Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da temeli atılan 400 yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesinin tamamlanmasıyla Türkiye'nin en çok yeni doğan yoğun bakım ünitesi olan hastanesi olacağını aktararak, hastanenin normal şartlarda bitmesi gerekenden daha kısa sürede tamamlanması için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından hastanenin temeli Bakan Çelik ve diğer katılımcılar tarafından atıldı.

Törene, Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mahmut Kaçar, Seyit Eyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç ile ilgili daire amirleri katıldı.

- Taziye ziyareti

Bakan Çelik, temel atma töreninin ardından Akçakale'ye bağlı Seyitveren köyüne giderek, 4 gün önce vefat eden Seyitveren köyü muhtarı Hüseyin Bozdoğan'ın oğlu Ahmet Bozdoğan için aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Faruk Çelik Şanlıurfa İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title