Haberler

Faruk Çelik - Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesi -

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin, "Şuna bakın ya bir devletin sırları mesafesindeki odalarını, sırları mesafesindeki görüşmeleri en üst düzey görüşmeleri siz dinleyeceksiniz, utanmadan sıkılmadan bunun servisini yapacaksınız. Buna çeşitli anlamlar yükleyeceksiniz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin, "Şuna bakın ya bir devletin sırları mesafesindeki odalarını, sırları mesafesindeki görüşmeleri en üst düzey görüşmeleri siz dinleyeceksiniz, utanmadan sıkılmadan bunun servisini yapacaksınız. Buna çeşitli anlamlar yükleyeceksiniz. 'Haydi deyin be' pazar günü gereken cevabı verin diyorum ben sizlere" dedi.

Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç ve Hilvan Belediye Başkan Adayı Aslan Ali Bayık'la partisinin Hilvan'da düzenlediği mitinge katıldı.

Yerel seçimlerin barış ve kardeşlik havasında geçmesini temenni eden Çelik, sonuçların ülke için hayırlı olmasını diledi. Şanlıurfa'da eğitim ve sağlık hizmetlerine büyük önem verdiklerini belirten Çelik, Hilvan'a son iki yılda 16 okul kazandırdıklarını ifade etti.

Türkiye'nin her ilinde, ilçesinde siyaset ve hizmet yapan tek partinin AK Parti olduğunu vurgulayan Çelik, muhalif partilerin sadece bazı bölgelerde siyaset yaptığını dile getirerek, eleştirdi. Seçimlerin bir referanduma dönüştüğünü bunun için sandıklara sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Çelik, kimsenin eski Türkiye'ye dönmek istemediğini aktardı.

Türkiye'nin AK Parti ile her alanda yakaladığı istikrarı bazılarının işine gelmediği kirli oyunları tezgahladıklarını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

" Türkiye'de olup bitenleri dikkatli bir şekilde izliyorsunuz. 'Ne yapılmak isteniyor, ne edilmek isteniyor' bütün vatandaşlarımız bunların farkındadır ümidi içerisindeyim. Yapılmak istenen ne biliyor musunuz. Ülkede ekonomik huzur var, sosyal barış var, ülkede kardeşlik var, kalkınma var, yatırım var. Ülkenin kalkınmasından barışından kardeşliğinden rahatsız olanlar sizi bizi rahatsız etmeye çalışıyorlar. Pazar günü bunun için çok önemli. Pazar günü Türkiye Devleti ile Türkiye'nin barışı ile kardeşliği ile oynayanlara Hilvan'dan öyle bir tokat atacaksınız ki 'oturun oturduğunuz yerde' diyeceksiniz."

- Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesi

Çelik, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin, "Şuna bakın ya bir devletin sırları mesafesindeki odalarını, sırları mesafesindeki görüşmeleri en üst düzey görüşmeleri siz dinleyeceksiniz utanmadan sıkılmadan bunun servisini yapacaksınız. Buna çeşitli anlamlar yükleyeceksiniz. 'Haydi deyin be' pazar günü gereken cevabı verin diyorum ben sizlere. Hilvanlılar bırakın belediye seçimini, bırakın şunu bunu yaşanan hadiseler hepimizin uyanmasına hepimizin tekrar silkelenmesine vesile olmalıdır" diye konuştu.

Yaşananların sıradan hadiseler olmadığına dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:

"Ne istiyorsunuz Tayyip Erdoğan'dan. Hilvan'dan sesleniyorum 'ne istiyorsunuz'. 76 milyon vatandaşımızı sağlık güvencesine aldığı için mi rahatsız oluyorsunuz. 18 yaşından küçük çocuklarımızın bedava sağlıktan yararlandığı için mi rahatsız oldunuz. Duble yollar yaptığı için mi rahatsız oldunuz. Hastaneler yaptığı için mi rahatsız oldunuz. Bu ülkede Türk, Kürt kardeşiz, biz düşmanı beraber defettik. Birlikte şehit olup toprağın altında yattığımız için mi Tayyip Erdoğan'dan rahatsızsınız. Onun için pazar günü vereceğiniz oylar, evet belediye başkanı seçecek ama bu yanlış gidişat içinde olanlara 'dur' diyecektir."

Başbakan Erdoğan'ın sesinin millete olan sevdasından kısıldığına işaret eden Çelik, "Başbakanımızın sesi sizleri için kısıldı. Çünkü bu adam sizlere sevdalı. Sizlere meramını anlatmak için gece gündüz demeden mitingden mitinge koşuyor. Allah onun da bizlerin de yardımcısı olsun" dedi.

Muhabir: Mehmet Akif Parlak, Müslüm Etgü

Yayınlayan: Veli Gürgah

Kaynak: AA / Politika

Faruk Çelik Ak Parti Türkiye Hilvan Politika Güncel Haberler

title