Haberler

Farklı Ülke Vatandaşları İftar Sofrasında Buluştu

Zeytinburnu'nda dünyanın değişik ülkelerinden binlerce vatandaşın aynı sofrada buluştuğu iftar programı, renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye vatandaşı olmayan binlerce göçmene ev sahipliği yapan Zeytinburnu'nda, bu kez farklı bir organizasyon gerçekleştirildi. Çeşitli sebeplerle dünyanın farklı yerlerinden göç edip Zeytinburnu'na yerleşen Orta Asya kökenli Müslüman vatandaşların ve savaştan kaçan Suriyeli vatandaşların Zeytinburnu halkıyla aynı sofrada buluştuğu iftar daveti, ender rastlanan bir mozaik görüntüye sahne oldu.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın masaları tek tek dolaştığı iftar programı, Selahattin Kocaarslan'ın sunumu ile başladı. Sultanahmet Camii Baş İmam Hatibi Kurra Hafız Hasan Kara'nın gerçekleştirdiği Kur'an Tilaveti ile mukabelelere doyan binlerce vatandaş, programa, Ufuk Akın'ın ilahileriyle devam etti. Aynı masada Arapça, Özbekçe, Kırgızca gibi birçok farklı dilin konuşulduğu masalara ilahilerini seslendiren Ufuk Aydın'ın konserinden sonra binlerce vatandaş, ezan sesiyle birlikte iftarını açtı.

"HAYIRSEVER İŞ ADAMLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Vatandaşlarla birlikte aynı sofrada iftar yapmanın mutluluğunu belirten Aydın, tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik etti. Konuşması sırasında Ramazan ayındaki paylaşma konusuna değinen Başkan Aydın, "Zeytinburnulu hayırsever iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Zeytinburnu Belediyesi olarak organizasyonu biz yapıyoruz. Ama iftar sofrasındaki ikramları onlar sunuyor. Allah, onlara bol kazançlar nasip etsin" dedi.

Serdar Tuncer'in şiir ve söyleşileriyle devam eden program, konuklara hediyelerinin takdim edilmesiyle sona erdi. Ramazan ayı boyunca sürecek olan iftar programları, her cumartesi birbirinden farklı konukların ağırlandığı meydan iftarlarıyla devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeytinburnu Ufuk Aydın Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title