Haberler

Farklı Dinlerin Temsilcileri Kisiad'ın Düzenlediği İftarda Buluştu

İskenderun'da, farklı dinlerin temsilcileri, Körfez Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KİSİAD) düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi.

İskenderun'da, farklı dinlerin temsilcileri, Körfez Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KİSİAD) düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi.

KİSİAD Başkanı Tamer Eker, düzenlenen iftar yemeğinde, amaçlarının İskenderun'daki kardeşlik ortamına katkı vermek olduğunu söyledi.

Sevgi, barış ve hoşgörü temelinde hareket ettiklerini belirten Eker, "İslam dininin kaynaştırıcı ve paylaşımcı yönünü ortaya koyan, hoşgörü barış ve diyalog iklimini içinde barındıran bu mübarek ramazan ayının tüm insanlığa ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur ise "İskenderun barış ve hoşgörü kenti. Böylesi bir mozaik oluşturan ve her kesimden inanların burada bir arada olmasını sağlayan KİSİAD yönetimine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Karasun Manuk Ermeni Kilisesi Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Gabris Kısadur, tüm insanların barış ve hoşgörü içerisinde yaşamasını dilerken, İskenderun Süryani Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Demirci de, her şeyin başının sevgi olduğunu belirterek KİSİAD yönetimine teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından ney ve ud dinletisi yapıldı.

İftar yemeğine AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, İskenderun Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, Azganlık Belediye Başkanı Halil Demir, Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, Müsiad Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Alevi Kültür Derneği Başkanı Nihad Yenmiş, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda iş işadamı katıldı

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title