Haberler

Farkındalık Arttı, Kordon Kanı Saklayanlar İkiye Katlandı!

Güncelleme:

Anne-babaların farkındalığı arttı, kordon kanı saklayanların sayısı Türkiye'de ikiye katlandı.


Son birkaç yıl içinde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde sınırlı olan kordon kanı saklanmasına yönelik ilgi ve erişim ailelerin bilinçlenmesi sayesinde tüm Türkiye'de ulaşılabilir hale geldi.

Avrupa'nın en büyük 2'nci kordon kanı bankası Polonyalı FamiCord Group'un Türkiye'deki iş ortağı Yaşam Kordon Kanı Bankası yetkilisi Serdar Burku, "Kordon kanı ve dokusunu saklamanın kıymeti daha fazla anlaşılır hale geldi. Yaşam Kordon Kanı Bankası olarak yıl boyunca hastaneler, hekimler, gebe eğitmenleri ve konuyla ilgili kurumlarla yaptığımız işbirlikleriyle bu bilinçlenme sürecine katkı yapıyoruz. Son bir yılda hizmet verdiğimiz aile sayısı ikiye katlandı. İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir gibi merkez çalışanlarımıza Antalya, Gaziantep, Konya, Malatya ve Kıbrıs gibi temsilcilikler de ekleyerek, hemen hemen tüm Türkiye'ye ve yavru vatana ulaşabilir duruma geldik" dedi.
BİLİNÇLENME HIZIMIZ YÜKSEK!

Avrupa'da her hamileye kordon kanı ve dokusunun saklanması, kök hücre tedavisinin önemi konusunda bilgi verilmesinin Avrupa Birliği Parlamentosu kararlarına göre Eylül 2012'den beri zorunlu olduğuna dikkat çeken Burku, "Sağlıklı nesiller yetişmesi ve kalıcı hasarlara neden olmadan hastalıklara önlem alınması için büyük önem taşıyan bu konuda Türkiye'deki bilincin bu kadar hızlı artması bizleri umutlandırıyor. Henüz Avrupa'ya oranla bilinç ve duyarlılık konusunda daha geride olabiliriz ama bilinçlenme ve erişim hızımız çok yüksek" değerlendirmesini yaptı.

Burku, Yaşam Kordon Kanı Bankası olarak sosyal medya kanallarını, gebe okullarını kullanarak, hastaneler ve hekimlerle yoğun bir iletişim yaparak bu konudaki bilinçlenmeye katkıda bulunmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

İstanbul Türkiye İzmir Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title