Haberler

Fakültedeki Odasında 3 Kediyi Misafir Ediyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Duygu Dalgın, vatandaşlar tarafından sokakta bulunan anne kedi ile 2 yavruya sahip çıktı.

Atakum ilçesindeki vatandaşlar, yaklaşık bir ay önce sokakta yeni doğum yapmış ve 3 yavrusundan ikisi açlık ve soğuktan ölmüş halde buldukları sokak kedisi ile kalan tek yavrusunu Veteriner Fatültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Dalgın'a götürdü.

Anne kedinin sokakta aç kalacağı, yavrusuna da yeterince bakamayacağını düşünen Dalgın, fakültedeki odasında hazırladığı yuvada kedileri beslemeye başladı.

O günden bu yana anne kedi ile yavrusuna odasında bakan Dalgın'a fakültede çalışanları, bir süre önce annesi olmayan, sokakta buldukları iki günlük başka bir yavru kedi daha getirdi. Dalgın, bu yavru kedi ile de diğer kedilerle birlikte ilgileniyor.

"İş stresini atmamı sağlıyorlar"

Dalgın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine getirilen kedileri zaten üç kedisi olduğu için evine götüremediğini söyledi.

Sokakta kalmalarına da gönlünün elvermediğini dile getiren Dalgın, bu nedenle kedilere fakültedeki odasında baktığını belirtti.

Anne kedi ve yavrularla bebek gibi ilgilendiğine işaret eden Dalgın, "Özellikle yavru kedilerin bakıma çok ihtiyacı var. Bakımları zor olmuyor. Sağlık durumları iyi. Her gün işe gelirken onlar için özel mamalar alıyorum." dedi.

Kendisine getirilen yavru kedilerden birinin annesinin olmadığına dikkat çeken Dalgın, "Diğer yavrunun annesi onu da sahiplendi. Çok küçük olduğu için sürekli bakıma ihtiyacı var. Yavrulara anne sütünden kesilinceye kadar bakılmaları gerekiyor. Anne kedinin sağlıklı ve güçlü olması için beslenmesinin de iyi olması lazım." diye konuştu.

Dalgın, kedilere kendi başlarına kalabilecek duruma gelinceye kadar bakacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çalışmama engel bir durumları yok. Hem çalışıyorum hem de onlarla ilgileniyorum. İş stresini de atmamı sağlıyorlar. Birkaç ay sonra yavrular da kendi başlarına kalacakları duruma geldiklerinde onları sahiplendireceğim. Bir evleri olsun istiyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atakum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title