Haberler

Faizsiz Kredide Eskişehir Türkiye'de İlk Sırada

Eskişehir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, esnaflara verilen 30 bin liralık kredilerde plasmanın 4 katı faizsiz kredi kullanımı ile Eskişehir’in Türkiye’de ilk sırada yer aldığını söyledi.

Eskişehir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, esnaflara verilen 30 bin liralık kredilerde plasmanın 4 katı faizsiz kredi kullanımı ile Eskişehir'in Türkiye'de ilk sırada yer aldığını söyledi.

Birsen, Ankara'da gerçekleştirilen Esnaf Odaları Birliği Başkanları toplantısında esnaflara verilen 30 bin lira faizsiz kredi konusunda görüşmeler yapıldığını söyledi. Ekrem Birsen, "30 bin lira faizsiz krediler kullanılmaya başlamıştı ancak plasman yetersizliğinden dolayı bir takım aksaklıklar meydana geldi. Konu ile ilgili çalışma ve değerlendirme yapıldı. Kooperatiflerimizin kredi kullandırmaları konusunda bir plasman ayarlaması yapıldı" dedi.

4 KATI KADAR KREDİ KULLANILDI

Eskişehir'de dağıtılan krediler hakkında bilgi veren Birsen,"Bizim Eskişehir Esnaf ve Kefalet Kooperatifi ve Yunusemre Esnaf Kefalet Kooperatifi olmak üzere iki kooperatifimiz var. Eskişehir Esnaf ve Kefalet Kooperatifi'ne 3 milyon lira, Yunusemre Esnaf ve Kefalet Kooperatifi'ne ise 1 milyon lira faizsiz kredi dağıtılması izni çıktı. Eskişehir olarak biz zaten bu kaynağı esnaf ve sanatkarımıza fazlasıyla kullandırdık. Eskişehir Esnaf ve Kefalet Kooperatifi'nde yaklaşık 350 kişiye 10 milyon liradan fazla faizsiz kredi, Yunusemre Esnaf ve Kefalet Kooperatifi'nde ise 4 buçuk milyon liraya yakın faizsiz kredi kullandırıldı. Toplamda yaklaşık 18 milyon lira gibi faizsiz kredi kullandırmış olduk. Bu da Eskişehir olarak yaklaşık plasmanımızın 4 katının da üzerinde kredi kullandırmış olduğumuzu gösteriyor" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE BİRİNCİYİZ

Eskişehir'in Türkiye'de kredi kullandıran il olduğunu söyleyen Birsen, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Faizsiz kredi kullanımında Türkiye'nin birincisiyiz. Bunun yanında plasman sıkıntımızı gidermeye çalışıyoruz. Eskişehir AK Parti Milletvekillerimiz Emine Nur Günay ve Harun Karacan plasman getirilmesi konusunda gerçekten çok destek veriyor. İki kooperatifimizde de faizli kredi kullanımında büyük gayret gösteriliyor. Plasman desteği için sorunlarımızı milletvekillerimize aktarmaya devam ediyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekrem Birsen Yunusemre Eskişehir Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title