Haberler

Fair-Play Kervanı'nın Üçüncü Durağı Antalya

2014 yılını BESYO’larda 'Fair-play'i Tanıtma Yılı' olarak ilan eden Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-play Komisyonu, üçüncü toplantısını Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) gerçekleştirdi.

2014 yılını BESYO'larda 'Fair-play'i Tanıtma Yılı' olarak ilan eden Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-play Komisyonu, üçüncü toplantısını Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) gerçekleştirdi.

Bu yılı Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları'nda (BESYO) 'Fair-play'i Tanıtma Yılı' ilan eden Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Fair-play Komisyonu üçüncü toplantısını Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) gerçekleştirdi.

"Fair-play Kervanı" olarak belirlenen ve aralarında Avrupa Fair-play Birliği 2. Başkanı ve Genel Koordinatör Erdoğan Arıpınar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-play Komisyonu Başkanı Murat Özbay, Komite Üyesi Haldun Domaç, Ali Abalı, Türk Güreş Vakfı Başkanı Ahmet Ayık, İstanbul Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Donuk'tan oluşan heyet, Akdeniz Üniversitesi BESYO'da bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan AÜ BESYO Müdürü Doç Dr. Erkan Çalışkan, sporun içinde meydana gelen olumsuzlukların Fair-play ile aşılabileceğini kaydetti.

Genel koordinatör Erdoğan Arıpınar ise, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-play Komisyonu'nun bu yılki çalışma programının içine BESYO'ları dahil ettiklerini söyledi. Bu kapsamda 7 üniversiteyi ziyarete edeceklerini kaydeden Arıpınar, "Çünkü BESYO'da okuyan öğrenciler gelecekte antrenör, beden eğitimi öğretmeni, koordinatör olacaksınız. Biz size öğretelim ki, siz de öğrencilerinize öğretiniz. Umarım konferansımız sizlere faydalı olur" dedi.

Başkan Özbay ise amaçlarının Fair-play ruhunu ülke çapında yaymak olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-play Komisyonu Genel Koordinatörü Erdoğan Arıpınar ve üye Haldun Domaç, BESYO Müdürü Doç. Dr. Erkan'a Fair-play ödülü verdi.

Öte yandan toplantı öncesi Dünya Fair-play Karikatürleri Sergisi'nin açılışı yapıldı. Açılışa ve toplantıya Basın İlan Kurumu (BİK) Antalya Şube Müdürü Nedim Engin de katıldı.

Komisyon üyeleri, BESYO öğrencilerine yarın bir konferansla Fair-play ruhunu aktaracak. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Akdeniz Üniversitesi Türkiye Antalya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title