Haberler

Faili Meçhul Cinayetlere İlişkin Soruşturmalar

Diyarbakır'da İnsan Hakları Derneği ve Baro Başkanlığı, faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma dosyalarının zaman aşımına uğramaması için "insanlığa karşı işlenen suç" kapsamına alınmasını istedi.

Diyarbakır'da İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Baro Başkanlığı, faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma dosyalarının zaman aşımına uğramaması için "insanlığa karşı işlenen suç" kapsamına alınmasını talep etti.

İHD Yönetim Kurulu üyesi Rehşan Bataray, Diyarbakır Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin demokratikleşmesinin önündeki en büyük engelin kayıplar ve faili meçhul cinayetlerle yüzleşmemesinden kaynaklandığını savundu.

Faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması gerektiğini ifade eden Bataray, "Bu cinayetler, insanlığa karşı işlenmiş suçlardandır ve 20 yıllık zaman aşımına uğratılmamalı" dedi.

Bataray, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki bazı soruşturma dosyalarının bu ay içerisinde zaman aşımı süresinin dolacağını bildirdi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi de yaşam hakkı ihlalini oluşturan gözaltında kayıp ve faili meçhul cinayetler gibi uygulamaların zaman aşımına uğratılmaması gerektiğini belirterek, bu tür suçlar için yasal düzenleme yapılmasını istedi.

Ailesinden 3 kişiyi 1990'lı yıllarda kaybettiğini ifade eden Adnan Örhan ise bu olaya ilişkin yürütülen soruşturmanın 24 Mayıs'ta zaman aşımına uğrayacağını ileri sürdü.

Açıklamaya İHD Genel Başkan Yardımcısı Serdar Çelebi ve bir grup kayıp yakını da destek verdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title