Haberler

Faili Meçhul Cinayetler Davası

Faili meçhul cinayetler davası 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Faili meçhul cinayetler davası 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuksuz olarak yargılanan dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar duruşmaya katılmazken, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin katıldı. Dava 30 Ocak 2015 tarihine ertelendi.

1990'lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul cinayet ile ilgili davaya Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Faili meçhul cinayetler davasında tutuksuz olarak yargılanan Mehmet Ağar duruşmaya katılmazken, HDP Milletvekili Erol Dora, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün ve sanıklardan eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin duruşmaya katıldı. İddianamenin okunmasını istemeyen mahkeme başkanı, işlendiği iddia edilen faili meçhul cinayetlerin tarihlerini İbrahim Şahin'e okudu ve Şahin'den savunma yapmasını istedi. Şahin, 10 kişinin öldürülmesi kapsamında suçlandığını belirterek, "Şimdi faili meçhul cinayetlerden akla ziyan ortada bir iddia var. Ayhan Çarkın'ın ifadesi var. Bu adamın saçma ifadeleri var. Türkiye'de ne olursa olsun 'İbrahim Şahin gel ifade ver' dediler. Faili meçhul cinayetlerle alakamız yok" dedi.

Duruşmada mahkeme başkanı ve müdahil avukatlar arasında tartışma yaşandı. Müdahil avukatının taleplerini sıralarken mahkeme başkanının araya girmesine bir avukat tepki gösterdi. Bunun üzerine mahkeme başkanı davaya ara verdi. Kısa bir aranın ardından devam eden davada bir üst mahkeme olan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanıklar Mehmet Ağar'ın siyasi kimliği ve Nurettin Güven'in de iş adamı olması nedeni ile yurt dışı çıkış yasağının kaldırıldığını kaydeden müdahil avukatlar, iddianamenin okunmasını ve sanıklar hakkında verilen vareste tutulma taleplerinin kaldırılmasını talep ettiler. İddianamenin okunmasının yargılanmanın geldiği safahat nedeni ile reddine karar veren mahkeme heyeti, sanık İbrahim Şahin'in sağlık durumunu göz önünde bulundurarak, duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi. Duruşma 30 Ocak 2015 tarihine ertelendi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Şahin Mehmet Ağar Erol Dora Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title