Haberler

Faik Öztrak İsrail'in Gazze'ye Orantısız Güç Kullanarak Yaptığı Katliamdır

Chp Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Chp Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. İktidarın her alanda olduğu gibi ekonomi alanında da halka gerçekleri söylemediğini ileri süren Öztrak, "Tayyip Erdoğan'ın gerçekten millet için bir vizyonu varsa, gelecek hayali varsa bu vizyonu da hayali de hak ve hakikat temeli üzerine oturtması gerekir. Doğru olmayan, gerçek dışı, yanlış temeller üzerine inşa edilmiş her hayal, her vizyon sonunda palavra olmaya mahkumdur" diye konuştu. Öztrak, ABD Merkez Bankası New York Eyaleti Finansal Hizmetler Bürosu'nun Ziraat Bankası'nın New York şubesinde 1 Temmuz 2012 ile 31 Aralık 2012 arasında gerçekleştirilen dolar takas işlemlerinin yüksek riskli müşteriler veya işlemlere dair şüpheli aktivitelerin usulüne göre tanımlandığını ve raporlandığını belirlemek üzere bağımsız bir denetmen tarafından inceleme istediğini de ileri sürerek, şunları kaydetti: "İşlemlerin yapıldığı tarihe dikkatinizi çekerim. Türkiye'nin İran ile altın ticaretinin zirve yaptığı bir dönemden bahsediyoruz. Eğer bu inceleme sonucunda ABD otoriteleri kara para aklandığına ve Ziraat Bankası'nın bu operasyonda rol oynadığına dair bir ipucu bulurlarsa bunun Türkiye'le mali ve itibari bedeli çok büyük olur. Türkiye finansal sistemi çok büyük bir darbe yer." Öztrak, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına da tepki gösterdi.

"İsrail'in Gazze'ye orantısız güç kullanarak yaptığı katliamdır" diyen Öztrak, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu çatışmanın durması ve dünyanın en meşru davalarından biri olan Filistin davasının barışla sonlanması şu mübarek günlerde en büyük dileğimizdir. Tayyip Erdoğan, iftar sofralarında Gazze'yi anmadan geçmiyor. Ama diğer taraftan da Kuzey Irak'tan çıkan petrolün İsrail'in Aşkelon limanına boşaltılmasına aracılık ediyor. Bu aracılık karşılığında Kuzey Irak Kürt Yönetiminin petrol parası da Halk Bankası'na yatıyor. Enerji Bakanı'nın verdiği rakama göre Halk Bankası'na yatan para şimdilik 93 milyon dolar. Sabah akşam Gazze'yi ağzından düşürmeyenler, İsrail'e binbir beddua edenler İsrail'e petrol akıtılmasına aracılık etmekten ve bu petrol paralarının da Halk Bankasına yatmasından nedense hiç rahatsızlık duymuyorlar. Böylesine bir ikiyüzlülük daha önce ne görüldü, ne de duyuldu. Her türlü kutsalı ve değeri istismar ederek abat olacağını zanneden kafalar er geç Hakkın ve halkın sillesini yiyecektir." Öztrak, dört eski bakan hakkındaki fezlekelerin dizin pusulası bulunmadığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade edilmesine de değinerek, iktidarın bakanlar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nu çalıştırmak istemediğini savundu. Öztrak, "Dizin, mizin herşeyin olduğu anlaşıldı. Bu Komisyon Başkanı neyi saklamaya çalışıyor? Hükümet neyi saklamaya çalışıyor? O fezlekelerde ne var da bizim vekillerimiz tarafından görülmesini, halka açıklanmasını istemiyorlar. Saydamlık, şeffaflık, hukuk devleti açısından, parlamentonun, hükümetin itibarı açısından gerçekten çok zor bir dönem geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Faik Öztrak İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title