Haberler

Fahrelnıssa Zeıd'in "SONSUZ Düşünceler"i Sahibini Buldu

Güncelleme:

253 seçkin eserin satışa sunulduğu 29. Beyaz Müzayede 16 Kasım Pazar günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşti.

Müzayede'nin en yüksek satışlı eseri 700 bin TL ile Fahrelnissa Zeid'in "Sonsuz Düşünceler / Endless Thoughts" isimli eseri oldu.

Türk Çağdaş sanatının en önemli ustaları, orta kuşak ve genç kuşak sanatçılarından önemli isimlerin seçilmiş eserlerinden oluşan müzayede, sanatseverlerin büyük ilgisiyle gerçekleştirildi.

Fahrelnissa Zeid'in, eşi Prens Zeid'in ölümünden sonra Amman'a yerleşerek bir daha asla resim yapmamaya karar verdiği dönemden sonra, o dönemki öğrencilerinden birini resmettiği, Kral Hüseyin dahil bir çok seyircide hayranlık uyandıran ve sanatçının en önemli eserlerinden biri olarak bilinen "Endless Thoughts" isimli eseri 700 bin TL'ye alıcı bularak müzayedenin en yüksek rakama satılan eseri oldu.

Müzayedenin ilgiyle beklenen eserlerinden biri olan Burhan Doğançay'ın 1976 tarihli "Downhill" isimli 153x153 cm ebadındaki görkemli yapıtı ise 475 bin TL'ye alıcı buldu.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title