Haberler

Facebook ve Reklam Engelleyiciler Arasındaki Savaş Kızışıyor

Adblock'tan Facebook reklam engelleyicilerine karşı planlarına cevap gecikmedi!

Adblock'tan Facebook reklam engelleyicilerine karşı planlarına cevap gecikmedi!

Popüler Sosyal Ağ Platformu Facebook'un reklam engelleyici yazılımları kısıtlamak adına açıkladığı önlemlerden ve planlarının üzerinden daha 2 gün geçmeden bu konudaki en büyük düşmanı haline gelen Adblock karşı atağa geçti.

Popüler reklam engelleme yazılımlarından birisi olan Adblock Plus, Facebook'un geçtiğimiz günlerde açıkladığı ve reklam engelleyicilere açtığı savaşa karşı yeni bir güncelleme yayımladı.

Adblock Plus tarafından açıklanan bilgilere göre Adblock Plus'ın güncel versiyonlarına sahip kullanıcılar Facebook'un masaüstü sürümünde reklamlardan kurtulmaya devam edebilecek.

Yapmanız gereken tek şey aslında adblock Plus filtrelerinizi  tekrar güncellemek.

Facebook reklam Engelleyici Adblock Filtrelerinizi Siz Nasıl Güncelleyebilirsiniz?

In Firefox:

Select Firefox >>Add-ons (for Mac OS X / Linux, select "Tools" from the menubar >>"Add-Ons"), this will open your Firefox Add-ons Manager.

Click on "Extensions", find Adblock Plus there, go to "Options" and then click on "Filter preferences…".

Press this shortcut key to update all filter susbcription at once: Ctrl+Shift+T or right-click a filter subscription and choose "Update filters".

In Chrome :

Click the Chrome menu button, then go to "Tools" and choose "Extensions".

Find Adblock Plus there and click on "Options" under its description.

Click the "Update now" button.

In Opera:

Click the "Menu" button (for Mac OS X / Linux, "Tools"), select "Extensions" >>"Manage Extensions".

Find Adblock Plus there and click its small tool-icon on the right side and choose "Preferences".

Click the "Update now" button.

Bilindiği üzere Facebook, aldığı reklamları kendi bünyesinde barındırarak ve kodlarını da gizleyerek kullanıcılara bu şekilde gösteriyor. Bu kod gizleme işlemleri sayesinde reklam engelleyici yazılımlar, sitedeki içeriğin bir reklam olup olmadığını algılayamıyor ve reklamları kullanıcılara göstermeye devam ediyor. Daha doğrusu, Facebook'un planı bu yönde olsa da Adblock Plus reklamları fark etme konusunda oldukça iddialı gibi gözüküyor.

Facebook ile birlikte internet aleminde pek çok site, reklam engelleyici yazılımcılara savaş açmış durumda. Ancak bir yandan da reklam engelleyici yazılımcılar gerçeği ve milyonlarca kullanıcının bu tarz eklentilerle reklamlardan kurtulması da günümüzün bir gerçeği. Hatta 2015 yılında tüm internet genelinde, reklam engelleyici yazılımlar yüzünden 21.8 milyar dolarlık bir gelir kaybı da söz konusu.

Bakalım bu reklam engelleme pazarındaki gelişmeler Facebook ve diğer yayıncıları nasıl etkileyecek, yoksa savaşı reklam engelleyici yazılımlar mı kazanacak?

Açıkcası bana göre gelirinin büyük bir bölümünü buradan elde ettiği reklam gelirlerinden elde eden Facebook'un yakın bir zamanda kazanacağı bir savaş gibi durmuyor. Siz ne dersiniz?

Adblock

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Facebook Chrome Linux Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title