Haberler

    Facebook'ta Bu Uygulamaya Dikkat Edin!

    Facebook'ta son zamanların hızla yayılan Change Color Scam adlı uygulamaya dikkat edin.

    Furkan Yaldız - -

    Dev sosyal ağ Facebook'ta zararlı yazılımlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya devam ediyor. Son zamanlarda ise kullanıcıların başlarına bela olan yeni bir zararlı uygulama bulunuyor. Facebook Color Scam adını taşıyan bu yeni zararlı uygulama kullanıcılara, profil sayfasının rengini değiştirebilmeyi vaat ediyor. Ancak tahmin edebildiğiniz gibi sahte olan uygulama hiç de öyle görünmüyor.


    Cheetah Mobile Securityadlı sitenin yayınlanan blog yazısındaki bilgilere göre söz konusu uygulamadan tam 10.000 kullanıcı etkilendi. Facebook'un standart renklerinden sıkılıp bunu değiştirmek isteyen kullanıcılar oldukça mağdur. Uygulamaya tıkladıklarında profil sayfasının nasıl rengini değişeceğini gösteren eğitim videosu kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu videoyu izlemeyi kabul ettiğinizde ise her şey o zaman başlıyor. Tüm profil bilgileri ve arkadaş listesi kötü niyetli kişiler tarafından ele geçiriliyor. Mesajların sızmasının yanı sıra kullanıcılar pornografik video ile karşılaşıyor.


    Öte yandan iyi haber ise bu uygulamadan kurtulmak oldukça kolay. Change Color Scam adlı zararlı uygulamadan kurtulmak isteyen kullanıcılar, bunu Facebook uygulama kaldırma menüsünden kolayca yapabilir.





    Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Furkan Yaldız Facebook Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title