Haberler

Fabrikaya Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 1 Yaralı

Bursa-Ankara karayolu üzeri İnegöl'e bağlı Çitil köyü kavşağı mevkiinde bulunan bir fabrika, motosikletle iki kişi tarafından tabanca ve pompalı tüfekle kurşun yağmuruna tutuldu.

Bursa-Ankara karayolu üzeri İnegöl'e bağlı Çitil köyü kavşağı mevkiinde bulunan bir fabrika, motosikletle iki kişi tarafından tabanca ve pompalı tüfekle kurşun yağmuruna tutuldu. Saldırıda fabrika bekçisi hayatını kaybederken, o sırada fabrikada bulunanlar tarafından verilen karşılıkta ise saldırganlardan birisi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, motosikletle Bozüyük istikametinden gelen, kimlikleri henüz tespit edilemeyen iki kişi, Bursa-Ankara karayolu üzeri İnegöl'e bağlı Çitli köyü kavşağı karşısında bulunan fabrikayı kurşun yağmuruna tuttular. Saldırı, fabrika sahibi T.A., sözlüsü İ.B. ve fabrika bekçisi 61 yaşındaki Ali Ülker'in fabrika önünde iftarını açtıkları sırada gerçekleşti. Motosikletli saldırganların pompalı tüfeğin namlusuna fişek sürme sesini duyan fabrika sahibi ve sözlüsü, içeri kaçmayı başarırken, bir pompalı tüfek ve bir tabanca ile yapılan saldırı da fabrika bekçisi Ali Ülker, yan tarafa kaçmaya çalıştığı sırada vuruldu. Fabrika sahibi T.A.'da saldırganlara karşılık verirken, fabrika önü tam anlamıyla savaş alanına döndü. Fabrika sahibinin veya hayatını kaybeden bekçinin silahından çıkan mermilerden birisi motosikletli saldırganlardan birisini yaralarken, saldırganlar geldikleri motosiklet ile Bozüyük istikametine kaçtılar.

Saldırının ardından olay yerine çağrılan 112 Acil Servis Ambulansında görevli sağlık ekibinin müdahalesinde, İnegöl'e bağlı Çitli köyünde ikamet eden bekar ve yaklaşık üç aydan beri söz konusu fabrikada bekçi olarak göreve başlayan Ali Ülker'in hayatını kaybettiği anlaşıldı. Olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edilirken, olay yeri incelemesinde, yol boyunda ve fabrika bahçesinde çok sayıda boş kovana rastlandı. Öte yandan, saldırının gerçekleştirildiği fabrikanın yaklaşık bir kilometre ilerisindeki bir evin mutfak camına da kurşun isabet etti. Jandarma ekipleri ve Nöbetçi Savcı olay yerinde gerekli incelemelerini yaparken, Bilecek istikametine doğru hastanelerle temasa geçilerek silahla yaralanma olayı ile ilgili şahıs ve şahısların gelip gelmediği araştırıldı. Vurulduktan sonra kaçmaya çalışırken, fabrikanın yan tarafından yere yığılarak hayatını kaybeden bekçi Ali Ülker'in cesedi, olay yerinde yapılan ilk incelemenin ardından İnegöl Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı, ardından kesin ölüm nedeninin tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Jandarma ekipleri, fabrika sahibi ve o anda yanında bulunan sözlüsünün ifadesine başvururken, olayın faillerinin belirlenip yakalanabilmesi için geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlattı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Ülker İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title