Haberler

Fabrikalarda Eylem Yapan İşçilere Tebligat Gönderildi

Görüntü Dökümü: -İşçilerin aralarında toplantı yapması-Konuya ilişkin işçiler adına açıklama yapan Erhan İmranlı'nın -Bursaspor Teksas taraftar grubunun işçilere destek için fabrikaya gelmesi-Grubun meşaleler ve tezahüratlar ile işçilere destek vermesi Bursa'da, OYAK Renault ve TOFAŞ ile üç yan sanayi kuruluşunda üretimin durdurulmasının ardından, bu fabrikalarda eylem yapan işçilerden bazılarına Cumhuriyet Başsavcılığınca tebligat gönderildi.

Görüntü Dökümü: -İşçilerin aralarında toplantı yapması-Konuya ilişkin işçiler adına açıklama yapan Erhan İmranlı'nın - Bursaspor Teksas taraftar grubunun işçilere destek için fabrikaya gelmesi-Grubun meşaleler ve tezahüratlar ile işçilere destek vermesi Bursa'da, OYAK Renault ve TOFAŞ ile üç yan sanayi kuruluşunda üretimin durdurulmasının ardından, bu fabrikalarda eylem yapan işçilerden bazılarına Cumhuriyet Başsavcılığınca tebligat gönderildi. Söz konusu firmalara ait fabrikaların önlerinde 15 Mayıs'tan bu yana eylem yapan işçiler, haklarını savunmadıklarını iddia ettikleri Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikasının yöneticileri ile işverenlerini protesto ediyor.Konuya ilişkin işçiler adına açıklama yapan Erhan İmranlı, polis ekiplerinin fabrikaya girdiğini söyleyerek, "Polisler bize durumun yasal olmadığını ve suç işlediğimizi, ayrıca çıkmazsak cezai işlem uygulanıp, tutanakların tutulacağını söylediler" ifadesini kullandı. Bununla ilgili içerideki arkadaşlarıyla konuştuklarını ve durumu anlattıklarını belirten İmranlı, şöyle konuştu: "En başından olduğu gibi yine kendilerine durumu sorduk. Kararları hep birlikte aldık. Şuanda da içeride bununla ilgili bir konuşma var. Bunun sonucunda ortak bir fikir sonucu içeriyi boşaltacaklar. Ama imalat yine devam ediyor durmayacak. Diğer arkadaşlar da dışarı çıkacak. Bir haftadır evlerine gitmiyorlardı. Onları evlerine göndermeyi düşünüyoruz. Fabrika önündeki iş durdurma eylemimiz devam edecek. Bizim hakkımızda bulunan suç duyurusu fabrikanın talebidir. Sonuçta özel bir mülk. İmalat ve üretim olmadığı ve içeride personel bulunmasını istemedikleri için savcılık tarafından içerinin boşaltılmasını istemişler. Öyle sanıyorum ki içerisi boşalacak."Ayrıca Bursaspor'un Teksas taraftar grubu, Oyak Renault fabrikasına gelerek tezahüratlar ile destek verdiler.

Kaynak: AA / Güncel

Bursaspor İmranlı Renault Teksas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title