Haberler

İskenderun'da Emeklilerden Çadırlı Eylem

Güncelleme:

İskenderun'da bulunan Demir Çelik Fabrikasından emekli olan bir grup, hisselerini alamadıkları gerekçesiyle fabrika önünde çadır kurarak olayı protesto etti.

İskenderun ilçesinde bulunan Demir Çelik Fabrikası'ndan emekli bir grup, hisselerini alamadıkları gerekçesiyle fabrika önünde pankart asıp çadır kurarak olayı protesto etti.

İSDEMİR Dernek Başkanı Bayram Özarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hisselerinin maddi değerini istediklerini belirtti.

Özelleştirme tarihinden itibaren geçen 12 yıl boyunca büyük bir çabayla hisse senetleri aldıklarını ifade eden Özarslan, şunları kaydetti:

"Hisselerimizi, şirket pay defterine adımızla kayıtlı tescil ettirip gerçek hissedar olduk. Şu an vakıf devre dışı edilmiş, tek muhatabımız İSDEMİR kalmıştır. Biz 11 bin 460 hissedardan ötürü şirketin ortak sayısı 500'ü geçtiğinden alınan kararla hisselerimiz halka arz edilmiş konuma gelmiştir. Bu kararla ilgili maddelere göre Sermaye Piyasası Kurulu tarafından şirkete uyarı yapılarak 2 yıl içerisinde ya serbest işlem platformunda yani borsada veya şirketin komple gerçek değer tespiti sonrası şirkete çağrı yoluyla hissedara parası ödenerek hissedarlardan hisselerin toplanması kararı alınmıştır. Bu her iki usulden birinin uygulama kararı kalan 20 aylık süre içerisinde yapılacaktır. Yeni bedelli sermaye artışları yapılmaz ve hissemiz geçmişte yüzde 11'den yüzde 4,7'ye yani yüzde 250'ye düşürüldüğü gibi bir durum olmaz ise şu an itibariyle alınacak karar bizlerin menfaatinedir. Bizler 12 yıldır mağdur edildik. 20 ay daha mağdur olmak istemiyoruz. Hele hele yeni bir bedelli sermaye artışıyla hissemizin daha da değer kaybetmesini hiç kabullenmeyeceğiz."

Özarslan, ilgililerin borsa veya çağrı usulüyle hisse senedi toplama kararını alıp bunu SPK'ya bildirmesi gerçekleşene kadar eylemlerini gece gündüz sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Sermaye Piyasası Kurulu Bayram Özarslan İskenderun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title